Învățăm să recunoaștem aroma vinului de calitate la Școala Vinului 2014

drumul-vinului-day2-minis-terrios-chateau-vartely-17
Foto:Învățăm aroma vinului bun la Școala Vinului 2014

De multe ori cumpărând un vin, în dorința de afla mai multe și de a alege produsul pe care îl dorim citim eticheta de pe verso, dar în ciuda faptului că producătorul a scris despre arome de prune uscate, condimente și șofran, tot ce poate spune consumatorul e că…Vinul miroase a vin.

Ei bine, acum oricine are șansa de a-și „educa” nasul! Organizatorii vor crea în fiecare cort al Școlii Vinului un colțișor senzorial și vă vor oferi 54 de arome de calitate superbă care se vor înrădăcina în memoria dumneavoastră și vă vor ajuta să le recunoașteți în vinurile fine. Mai mult ca atât, vor mai fi și 12 arome-defecte. E greu să crezi, dar vinul poate avea și aromă de cal. Ce a căutat calul în vin? La această întrebare, precum și la multe altele, vă pot răspunde profesioniștii vinului.

Ei vă vor explica legătura reală dintre arome și vin și cum se întâmplă că în timp ce degustăm un vin, putem simți parfum de flori de tei sau de trandafir. Setul de arome oferit oaspeților demult s-a dovedit a fi un instrument minunat de învățare atât pentru iubitorii de vin amatori, cât și pentru profesioniști.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *