Teatrul Eugene Ionesco își deschide o nouă stagiune

10710625_835136296531805_3036552822642454408_n
Foto:Stagiunea promite patru premiere și o revenire pe scenă

Sâmbătă 27 septembrie, se deschide noua stagiune a Teatrului Eugene Ionescu, cu drama „Oscar și Tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt. Stagiunea va oferi spectatorilor patru premiere.

Stagiunea XXIV a TEI, pe lângă cele nouă spectacole din repertoriu, va oferi publicului spectator patru premiere și o revenire pe scenă.

Premierele din această stagiune sunt, după cum urmează: două semnate de Petru Vutcărău – „Dumnezeu iubește” de Zlata Demina și „O comedie neagră” de Peter Shafer, un spectacol de dans și expresie corporală, în regia coregrafului și regizorului suedez Benno Voorham, „Violența, o istorie de dragoste”, și a patra premieră va fi semnată de cunoscutul regizor român, Radu Afrim.

După o pauză de mai bine de un an, pe scena teatrului revine spectacolul „Principessa Ivona”, după piesa „Ivona, principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz și versuri de Friedrich Nietzsche, în viziunea scenică a regizorului Vlad Ciobanu.

În săptămâna imediat următoare deschiderii noii stagiuni, între 3 și 6 octombrie, trupa teatrului va pleca într-un turneu la București, unde urmează să joace la teatrul Odeon dramele „Oscar și tanti Roz” și „Iosif și amanta sa” (de Val Butnaru, regia – Petru Vutcărău).

Un alt turneu al TEI va avea loc în perioada 5 – 15 ianuarie 2015, când este planificat un schimb de turnee cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, iar în luna mai a anului viitor este prevăzut un nou turneu în Turcia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *