Fântâna Cadânei urmează a fi inaugurată pe 27 septembrie

fantana
Foto:Fântâna Cadânei va fi inaugurată pe data de 27 septembrie, PC: Marian Chirtoacă

În doar 2 luni de la lansarea campaniei „Zidim împreună o fântână istorică”, prin care un grup de inițiativă și-a propus să renoveze cu ajutorul publicului monumentul istoric „Fântâna Cadânei” din Lipnic, avem plăcerea să anunțăm despre finisarea lucrărilor.

Au mai rămas câteva mici detalii, precum instalarea panoului informativ sau atârnarea căldării de cumpănă, care urmează a fi rezolvate în cel mai scurt timp.

La realizarea acestui proiect, au contribuit sute de persoane, prin donații, susținere, promovare și încurajare. Sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 12:00, sunteți invitați la inaugurarea complexului istoric „Fântâna Cadânei”, locul care a stat mărturie a bătăliei purtate de Ștefan cel Mare în 1469/1470 împotriva tătarilor de pe Volga ai Hanului Mamac.

Reconstrucția fântânii a fost proiectată de arhitectul Teodor Naval și echipa sa de la OldArchitecture, iar lucrările au fost realizate de o firmă de construcție locală, cu implicarea celebrului meșter pietrar Ion Lozan din Cosăuți.

Lipnicul se pregătește de sărbătoare, iar primarul din localitate, Valentina Lupulciuc, a anunțat despre pregătirile pe care le face comunitatea locală pentru a celebra evenimentul. Inaugurarea Fântânii Cadânei se încadrează în seria de evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului, celebrate în perioada 22 – 27 septembrie.

Toți citiorii sunt așteptați cu drag!

Pentru mai multe detalii:

Blog dedicat proiectului;

Pagina de Facebook a proiectului;

Wikipedia despre Fântana Cadânei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *