Dacă ai între 22 și 35 ani, devino parte a Reţelei Tinerilor Activi din Orhei

orhei3
Foto:Rețeaua Tinerilor Activi din Orhei PC: facebook.com/AO-ADR-CENTRU

Statutul de membru activ al rețelei îl pot dobândi tinerii cu vârsta cuprinsă între 22 și 35 de ani, care activează în localitățile din raionul Orhei sau sunt interesați de dezvoltarea localităților de baștină.

Fiecare membru își va crea grupuri de inițiative locale formate din elevi, mediul de afaceri, APL și ONG-uri, care se vor focusa asupra soluționării problemelor din localitate și de asemenea vor atrage finanțatori. În cadrul rețelei vor participa și tineri din raioanele Telenești, Soldănești și Rezina.

Crearea Rețelei Tinerilor Activi din Orhei

 

Rețeaua Tinerilor Activi din Orhei PC: facebook.com/AO-ADR-CENTRU
Rețeaua Tinerilor Activi din Orhei PC: facebook.com/AO-ADR-CENTRU

”Agenția de Dezvoltare Rurală – Centru”, Orhei (ADR – Centru) a organizat la început de septembrie un atelier de lucru în cadrul proiectului ”Tineri activi azi – societate deschisă mâine”, cu scopul de a crea Reţeaua Tinerilor Activi din Orhei (RTA Orhei).

În cadrul atelierului cu genericul ”Conceptul creării și organizării RTA Orhei”, tinerii preselectați  în cadrul proiectului, au discutat care sunt avantajele participării în calitatate de membru în rețea, de asemenea care este conceptul de funcționare  și  administrare a rețelei și de comun acord au trasat pricipiile și directiile de bază ale regulamentulului de funcționare a acesteia.

Stimularea implicării civice a tinerilor în viaţa comunităţii, în special prin oferirea posibilităţilor de a realiza şi de a participa la luarea deciziilor în comunităţile rurale din raionul Orhei. Scopul pe care și l-a propus echipa de implementare constă în consultarea directă  a tinerilor din raionul Orhei cu privire la problemele social-economice şi culturale cu care aceştia se confruntă în vederea dezvoltării durabile a politicilor locale de tineret, precum şi asigurarea reprezentării responsabile a tinerilor la nivel de localitate și raion.

 

Rețeaua Tinerilor Activi din Orhei PC: facebook.com/AO-ADR-CENTRU
Rețeaua Tinerilor Activi din Orhei PC: facebook.com/AO-ADR-CENTRU

Activitățile din cadrul proiectului ”Tineri activi azi – societate deschisă mâine” sunt implementate de către ”Agenția pentru Dezvoltare Centru”  în parteneriat cu Centrul de Tineret și Direcția Raională Tineret și Sport Orhei,  cu contribuția finaciară a  Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *