Doi liceeni din Constanța au înființat o firmă de curierat pe bicicletă

doi-liceeni-şi-au-deschis-propriul-business_01
Foto:PC: lideruldeopinie.ro

Doi liceeni din Constanța și-au deschis propriul business după ce au câștigat un concurs de antreprenoriat. Ei au înființat primul serviciu de curierat rapid cu bicicleta din județ.Firma lor, Bicycle Courier, are deocamdată doar doi angajați care livrează câte 20 de plicuri, dar dacă totul va merge bine, în două luni ei vor avea șapte angajați și vor livra câte 1.000 de plicuri lunar.

Andrei are 17 ani, este elev în clasa a XI-a originar din Constanța. El a înființat firma împreună cu un prieten din copilărie, Mihnea Călugăru, elev în clasa a XI-a, amândoi fiind pasionați de biciclete.

„Vroiam să fac afaceri încă de la 13 ani. La acea vârstă, mă gândeam ce activități pot întreprinde pentru a câștiga niște bănuți, făcând totodată o legătură cu bicicletele, pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Într-o zi oarecare, tatăl meu mi-a spus că a plătit un taximetrist pentru a livra un plic într-un cartier mai îndepărtat al orașului, însă acel plic nu a ajuns la destinație nici până în ziua de azi. Atunci a venit sclipirea – curierat pe bicicletă”, spune Andrei Eduard Burghelea pentru Think Outside the Box.

Și oportunitatea a venit odată cu acest concurs. Ei au câștigat premiul pentru “cel mai bun plan de afaceri”. „Participarea în această competiție mi-a deschis ochii. Am învățat ce înseamnă lucrul în echipă, perseverența, inovarea și vânzarea serviciului, dar cel mai important lucru este că am realizat că, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, trebuie să acționezi”, spune Andrei. După câștigarea concursului, și-a propus un obiectiv “modest”: „Vreau să devin cel mai important antreprenor din lume”.

Andrei a apelat la o prietenă care avea deja 18 ani pentru a-l ajuta cu înființarea companiei. Nu i s-a părut deloc greu începutul. pentru că este pasionat de afaceri. Se mândrește că deja multe companii din Constanța știu de ei, deși au început să lucreze abia acum o lună.

Bicycle Courier preia livrări naționale și locale, dar este specializat pe livrări locale imediate, percepe o taxă unică de 13 lei românești, cu retur de documente, ramburs și confirmare de primire gratuite, iar livrarea nu durează mai mult de 90 de minute. Procedura de comandă este foarte simplă: clientul are posibilitatea de a lansa comenzi atât online, cât şi de pe telefon, printr-o aplicație mobilă. După aproximativ 15-30 de minute de la lansarea comenzii, cel mai apropiat curier va ridica plicul de la adresa expeditorului și, în funcție de tipul de livrare ales, acesta va efectua livrarea. Pentru o livrare națională în 24 de ore, se percepe o taxă de 11 lei, iar pentru o livrare locală în 24 de ore, se percepe o taxă de 8.5 lei, cel mai mic tarif de pe piață.

În acest moment, compania Bicycle Courier are doar doi angajați care livrează câte 20 de plicuri pe zi. Deja compania e în discuții cu un al treilea angajat, un bărbat de 35 de ani care își dorește să fie curier pe bicicletă. Deși cei doi fondatori ai firmei și-au propus să angajeze tineri absolvenți de liceu șomeri, au constatat că aceștia nu își doresc un loc de muncă. „Vorba unui tânăr contactat de noi – „e mai bine acasă la TV’. Sperăm că acesta este doar un caz izolat”, spune Andrei. Până la sfârșitul lunii noiembrie, el estimează că Bicycle Courier va avea șapte angajați ce vor livra aproximativ 1.000 de plicuri lunar.

Foarte încurajator este faptul că Andrei spune că nu e deloc greu să începi o afacere, de fapt, și că trebuie doar să vrei. Desigur, mai trebuie și o investiție inițială de patru cifre, în euro. Până în vara anului viitor, cei doi tineri își propun să își extindă activitatea prin propriile resurse în tot județul Constanța și în orașele Tulcea, Galați și Brăila.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *