Tinerii moldoveni pot participa la un Weekend School dedicat jurnalismului

collage
Foto:Oleg Cristal, Angela Gonța, Maia Visterniceanu câțiva jurnaliști care își vor împărtăși experineța în cadrul Weekend School Colaj #diez

În perioada 20-21 și 27-28 septembrie, AIESEC Chișinău organizează o nouă ediție a programului Weekend School, ediția Journalism, care oferă oportunitatea tinerilor interesați să descopere jurnalismul dintr-o altă perspectivă.

Timp de 2 weekenduri, aceștia vor avea posibilitatea să cunoască mai bine domeniul jurnalismului și să participe la un set de traininguri și workshopuri livrate de către specialiști cu experiență, printre care și Maia Visterniceanu, redactor-șef la Realitatea.md, Angela Gonța, fostă prezentatoare ProTV, Oleg Cristal, redactor-şef Publika TV, Dumitru Ciorici director editorial al portalului de știri UNIMEDIA și alți experți în domeniu. În cadrul programului, tinerii se vor familiariza cu noțiunile esențiale ce țin de jurnalism, vor învăța cum să devină un jurnalist de succes, vor cunoaște care sunt tipurile de jurnalism și cum acestea funcționează, dar și cum să pună bazele unui proiect media.

Trainigurile propuse vor aborda următoarele tematici:

# Ce înseamnă, cum funcționează și care este importanța jurnalismului;
# Aspecte pozitive și negative ale jurnalismului;
# Ce este un interviu și ce fel de tehnici de intervievare există;
# Cum funcționează un canal de știri;
# Aspecte și curiozități ale jurnalismului politic.

Pentru a participa la Weekend School, ediția Journalism trebuie să completezi formularul de aplicare.

Taxa de participare constituie 100 de lei, care acoperă certificatul de participare, materialele pentru participanți şi pauzele de cafea. Termenul-limită pentru aplicare este 16 septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *