6 călătorii pe care mai bine le faci de unul singur

78661bf3f2b52309382eec582e7c8bb1
Foto:PC: pinterest.com

Vacanţele şi călătoriile sunt amuzante cu prietenii, sunt idilice alături de iubitul sau iubita ta şi de neuitat împreună cu familia. Însă care sunt călătoriile pe care mai degrabă le faci singur?

Fie că adori orele petrecute în avion pentru că nimeni nu te poate suna şi nu trebuie să răspunzi la mesaje şi e-mailuri, fie că îţi plac mult călătoriile cu trenul în care admiri peisajele pe lângă care treci sau, pur şi simplu nu vrei ca nimeni să intervină în programul tău de vacanţă, te vei bucura să afli că există şi alte călătorii în care chiar e mai bine dacă pleci singur.

#1. Prima pe listă: călătoriile cu rucsacul în spate, fără ţintă. De ce e mai bine să le faci de unul singur? Pentru că, într-o gaşcă, oricât de amuzantă ar fi călătoria, fiecare îşi doreşte altceva. Poate un nou traseu montan, poate o noapte în plus la motelul idilic de lângă un castel superb. Poate unii sunt mai sociabili când întâlnesc localnici cu care îşi doresc să stea de vorbă, poate alţii nu vor să se întindă la taclale cu ciobanii de pe câmp. Şi poate că tu chiar poţi să dormi într-un hostel, în timp ce prietenii tăi ar prefera confortul unui hotel mai sofisticat.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

#2. O călătorie cu trenul. Indiferent dacă e vorba despre mocăniţa care te poartă alene prin munţii acoperiţi de vegetaţie, unde savurezi alene drumul superb şi citeşti pe îndelete cea mai frumoasă carte, alături de un coş cu afine proaspăt culese. Sau de trenurile care te poartă din Italia în Franţa şi în călătoria cărora ai timp să scrii o întreagă carte.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

#3. Croazierele. O cabină mică şi îngustă nu e locul ideal în care să-ţi petreci vacanţa cu prietenii, spre exemplu. Abia ai loc să-ţi întinzi tu bagajele. În plus, ce oportunitate mai bună, departe de lume, poţi să ai să citeşti tot ce-ţi place, să admiri valurile şi să te gândeşti la proiectele tale, să cunoşti oameni noi?

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

#4. O lună sabatică într-un ashram din India. Sau o săptămână într-un yoga camp. Sau o călătorie pentru meditaţie în templele din Bali. Tot ce ţine de cunoaşterea personală e mai bine să fie… personal, iar aceste experienţe sunt mai bine de încercat de unul singur.

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com

 

#5. Activităţile de voluntariat. Atunci când te înrolezi într-un program de voluntariat în care mergi să hrăneşti elefanţii sau să faci parte dintr-un convoi umanitar pentru Africa, e mai puţin probabil că ia vrea să faci acest lucru cu prietenii. Aşadar, dacă vrei să ai parte de o experienţă inedită şi să ajuţi o cauză umanitară, înrolează-te într-un program de voluntariat.

PC: pinterest.com
PC: pinterest.com

#6. Călătoriile făcute cu scopul de a face diverse cursuri de vară pentru învăţarea unei limbi străine. Pentru că, de cele mai multe ori, cursurile de acest fel sunt urmate de „socializări în oraş” împreună cu acei colegi de la curs, socializări la care nu poţi să îţi aduci prietenul sau prietena.

 

PC: Pinterest.com
PC: Pinterest.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *