(foto, video) După două zile de armistițiu, Ucraina își numără morții și orașele distruse

A woman looks out from a damaged window following what locals say was shelling by Ukrainian forces in Donetsk
Foto:PC: REUTERS/Sergei Karpukhin

Reprezentanti ai Guvernului ucrainean si rebelilor prorusi care s-au intalnit la Minsk au semnat vineri, 5 septembrie, un protocol preliminar pentru incetarea focului in estul Ucrainei. Iată cum au decurs două zile după intrarea în vigoare a armistițiului.

U.S. President Barack Obama gestures as he speaks during a news conference in Tallinn# Obama: Sancțiunile – unicul motiv pentru care Rusia a acceptat semnarea armistițiului

„Sancțiunile care au fost și vor fi impuse Rusiei au o influență foarte mare asupra econimiei acesteia și o izolează”.

 

545175d7c4834ab6c4b61460a5f69fcfdceeaa7b_140593337123_140916403747

 

# Dmitri Tâmciuk a declarat sâmbătă, că „insurgenții continuă să atace soldații ucraineni, chiar și după încheierea armistițiului.”

Potrivit oficialului ucrainean, armata națională repsectă cu strictețe condițiile armistițiului, și își permite doar măsui de contra-atac.

1409931657-6921-poroshenko# Poroșenko a declarat pentru BBC: „Sunt gata să mor pentru Ucraina

În interviu, președintele ucrainean a declarat că „Eu voi lupta pentru țara mea, și sunt gata chiar să mor pentru ea. Și eu vă asigur că la fel gândește marea majoritate a populației Ucrainei”.

„Totuși sunt convins că Ucraina ca stat, și eu în calitate de șef de stat, facem tot posibilul pentru a readuce pacea în țară, pentru a înceta războiul și a opri masacrul populației civile.”

1406825420-9919-marina-poroshenko# Soția președintelui ucrainean, Marina Poroșenko a confirmat că fiul lor luptă în zona luptelor antiteroriste.

Marina Poroșenko, care în luna iunie a vizitat familiile refugiate din estul Ucrainei, a confirmat că fiul lor cel mai mare, Alexei, se află acum în zona luptelor antiteroriste.

Mai multe comentarii, însă, prima doamnă a Ucrainei a refuzat să ofere. Soția președintelui a subliniat, în schimb, că acum o susține pe nora sa, Iulia, care a rămas să crească de una singură fiul mic. Din declarațiile anterioare ale primei doamne, aceasta își adoră nepotul și petrece cu el fiecare clipă liberă.

# Universitatea de Stat din Donețk va preda studenților la distanță, din cauza luptelor antiteroriste. 

Rectorul universității a declarat: „Conflictul politic, social-economic și militar a făcut să ne lipsească cerul liber deasupra capului, posibilitatea de a lucra în pace și de a ne simți liberi în propriul oraș.

Din motive de securitate, la 1 septembrie, universitatea nu a avut posibilitatea să desfășoare careul cu ocazia noului an de învățământ.

# Poroșenko a interzis armatei naționale să părăsească zonele de lupte antiteroriste: „Nu vom părăsi aceste teritorii, pentru că sunt ale noastre.”

Tot aici, liderul ucrainean a mai spus că Putin poate asedia nu numai Kievul, dar și orice alt oraș european, dacă întreaga lume nu se va uni să-l oprească.

# În regiunea Donețk au rămas fără curent electric 124 de localități, dar noaptea de vineri spre sâmbătă a trecut fără bombardamente.

PC: unian.net
PC: unian.net

# În seara zilei de sâmbătă, Poroșenko și Putin au constatat că toate condițiile armistițiului semnat sunt respectate. 

PC: unian.net
PC: unian.net

# Crucea Roșie nu a putut transporta ajutor umanitar în Luhansk din cauza bombardamentelor continue. 

# Sâmbătă noaptea, armata rusă a efectuat un atac de amploare asupra orașului Mariupol.

 

# În noaptea de sâmbătă spre duminică, în rezultatul atacului separatiștilor asupra orașului Mariupol, o femeie de 33 ani și-a pierdut viața. 

Femeia a decedat pe masa de operație. La momentul atacului aceasta se afla acasă, cu copiii săi.

# Imagini din dimineața zilei de 7 septembrie, Mariupol

PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net

Duminică dimineața, insurgenții au început bombardamentele în zona aeroportului din Donețk.

# În centrul Slavianskului s-a produs o explozie soldată cu două victime.

PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
PC: unian.net
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *