(foto) Comunitatea Python Moldova: Despre școală și femeia-programator

collage
Foto:Python Moldova Meet-up

Sâmbătă, în jurul orei 17:00, a avut loc un meet-up între băieții și fetele programatori în Python pentru a discuta despre experiențele obținute în acest limbaj de programare, precum și cum ar arăta viitorul acestuia.

Potrivit paginii python.net, Python este un limbaj de programare puternic și ușor de învățat. Are structuri de date de nivel înalt, eficiente și o simplă, dar eficientă abordare a programării orientate pe obiect. Sintaxa elegantă și natura sa interpretată, fac din Python un limbaj ideal pentru elaborarea de script-uri și dezvoltarea rapidă de aplicații în multe domenii, pe majoritatea platformelor.

În cadrul meet-up-ului, care deja se petrece pentru a treia oară în comunitate, membrii acesteia au discutat despre introducerea Pythonului pentru studii în instituțiile de învățământ preuniversitar, precum și beneficiile unei asemenea mișcări în domeniul tehnologiilor informaționale. De asemenea, s-a discutat despre anumite posibilități de facilitare a predării informaticii în școli, precum ar fi, de exemplu, introducerea orelor despre bibliotecilor de jocuri. Unul din participanți a afirmat că la o vârstă mai tânără, el a jucat mult, dar după o anumită perioadă și-a dorit enorm să-și creeze propriile jocuri, iar aceasta a servit drept unul din motivele de a studia mai eficient.

De asemenea, o discuție interesantă a fost pe tema locului femeii în lumea tehnologiilor informaționale: discuțiile despre o potențială discriminare, pe alocuri sexism și experiențe neplăcute au fost aprinse.

 

Câțiva din participanții la meet-up-ul despre Python
Câțiva din participanții la meet-up-ul despre Python

IMG_4407 IMG_4417 IMG_4423 IMG_4426 IMG_4427 IMG_4428 IMG_4430 IMG_4431 IMG_4445 IMG_4446

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *