Ion Druță va veni la Chișinău pentru a-și lansa antologia literară

druta_ion
Foto:Ion Druță la o întâlnire cu Vlad Filat. PC: gov.md

Cartea „Ion Druţă, Opere în 8 volume” va fi lansată în cadrul evenimentului „O seară de creație cu frunze de dor alături de Ion Druță”.

Omagiul autorului romanelor „Povara bunătății noastre” și „Frunze de dor” va avea loc pe 8 septembrie, ora 17:00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. „Vom celebra finalizarea editării operei complete a maestrului. Druță face parte din cohorta întâi a adevăratelor valori ale neamului nostru”, spune Ministrul Culturii Monica Babuc, la un briefing de presă.

Seara de creație dedicată lui Druță presupune un spectacol literar muzical, în cadrul căruia vor participa Vitalie Rusu, Mihail Muntean, Diana Decusară, Vasile Iovu, Silvia Goncear, Raisa Bârnaz, Ghenadie Gâlcă, Monica Pîrlici și Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, dirijată de Petre Neamţu. „Va fi un amalgam de dramă, poezie, romanță, proză și filozofie druțiană”, completează Monica Babuc.

Cartea va putea fi găsită în bibliotecile publice și nu va fi disponibilă în vânzare, conform ministrului. Intrarea la eveniment este liberă. Pe 3 septembrie, scriitorul Ion Druță a împlinit 86 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *