Ce ascultăm azi, vineri seara? #Robin and the Backstabbers – cel mai bun rock alternativ românesc 2013

PC: Facebook/Robin and the Backstabbers
Foto:PC: Robin and the Backstabbers/Facebook

Relaxare. Întins pe divan. Conversații familiare, însoțite de ceaiul sau berea savurată cu prietenii la sfârșit de zi. Într-un cuvânt – vineri seara. Iată de ce #diez și-a propus ca în fiecare seară de vineri să ai parte de o mică escapadă muzicală și de un nou titlu în playlistul tău.

Trupa, cu care dăm start noului proiect, este una cu totul specială – Robin and the Backstabbers – care reușește să îmbine perfect rock-ul alternativ cu pop-ul melodramatic. Fondată în 2010, de către Andrei Proca (Robin), care se ocupă și de voice-leadingul trupei, aceasta îi mai are ca membri pe Florentin Vasile – chitarist, Vlad Fereșan – basist, Vlad Proca – toboșar, Andrei Fântână – saxofonist și percuționistul Radu Moldovan.

Deși aveau statutul de trupă de numai câteva luni, în scurt timp, aceștia au reușit să fie invitați frecvent la renumitul post de radio românesc – Radio Guerilla, unde primele lor piese: „Iguana făcătoare de minuni”, „Vânătoarea regală” dar și cover-ul renumitei piese lăutărești „Când te-am cunoscut, Cristina” de Maria Răducanu, ocupau locuri de frunte în playlisturile săptămânale.

Vorbind de ei, nu putem să nu menționăm de „SPNZRTR” – cu care, în 2013, au cucerit publicul și au câștigat premiul de „Cel mai bun rock alternativ”, în cadrul On Air Music Awards.

 

ON AIR MUSIC AWARDS: Robin and the Backstabbers - cel mai bun rock alternativ 2013 P.C.: Facebook

Deși, în octombrie, 2012, băieții au avut o apariție pe scena de la Chișinău (Festivalul de Acoperire Culturală), publicul nostru încă nu a ajuns să-i cunoască, motiv, pentru care noi ți-am pregătit un playlist:

 

PC: Facebook/Robin and the Backstabbers

„Inerție, inerție, diluant și bucurie…” – vinerea asta o petrecem perfect cu cei de la Robin and the Backstabbers. Fii cu urechea pe #diez.

Taguri: #playlist
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *