(video) Filmul autohton „Ce lume minunată” va fi prezentat la „Balkan Film Fest”

10527914_274363332771752_1779243645018053057_n
Foto:Filmul „Ce Lume Minunată” la Balkan Film Fest. PC: Facebook/Ce Lume Minunată

Filmul autohton „Ce lume minunată” va aduce faimă țării, fiind prezentat la Festivalul „Balkan Film Fest”, în Albania, pe data de 5 septembrie, la ora 21:30, în incinta cinematografului „Lasgush Poradeci”.

„Ce Lume Minunată” este o producție a YouBesc Film, regizat de Anatol Durbală și are la bază un scenariu inspirat din evenimentele controversate din 7 aprilie 2009, fiind un film apolitic, produs independent, dedicat tinerilor maltratați în timpul protestelor.

Filmul relatează povestea unui tânăr basarabean, revenit acasă din SUA, unde își face studiile, pentru o scurtă vacanță de Paști. După mai multe ore de zbor, Petru aștepta ca noaptea asta caldă de aprilie să-l înghită într-un somn lung, interminabil. Şi noaptea se ţine de cuvânt…

Rolurile principale sunt interpretate de tinerii actorii, nominalizați la Premiile GOPO pentru rolurile anterioare, Igor Babiac și Igor Caras-Romanov.

Pre-producţia filmului „Ce Lume minunată” a început încă în 2011, iar în 2012 proiectul filmului a participat la „Producer’s Workshop”, Tbilisi, fiind calificat drept „Very Strong Story”.

Festivalul „Balkan Film Fest”, pe lângă prezentarea filmelor balcanice, abordează tematica culinară și are drept scop stabilirea unor relații de colaborare și prietenie printre țările balcanice. Toți oaspeții se vor așeza la aceeași masă, servind același vin și gustări.

 

Iată și trailer-ul acestui film:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *