Ghidul turistic al Moldovei a fost lansat la Biblioteca Națională

MAX9851
Foto:Peisaj moldovenesc fotografiat de Maxim Ciumaș. PC: chumash.us

Volumul „Republica Moldova. Ghid Turistic” a fost lansat pe data de 3 septembrie, în cadrul Salonului Internaţional de Carte, care se desfăşoară la Biblioteca Naţională din Chişinău.

Ghidul este editat de către Agenţia Informaţională de Stat „MOLDPRES”. Ideea şi concepţia lucrării aparţin lui Vlad Darie şi Mihai Potîrniche, iar textul este semnat de Ioan Mînăscurtă, care a menţionat că ghidul turistic este o lucrare editată în premieră, ce trebuia să apară cu cel puţin 25 de ani în urmă.

„Este o prezentare a Republicii Moldova, cu informaţie despre dezvoltarea economică şi cea culturală a ţării, utilitară oricărui călător intern ori extern”, a precizat Ioan Mînăscurtă pentru MOLDPRES.

Lucrarea a fost editată în trei limbi: română, engleză şi rusă. În Ghid sunt prezentate lăcaşurile de cult rupestre, mănăstirile şi cetăţile medievale, monumente ale naturi – rezervaţiile: Codrii, Pădurea Domnească și Plaiul Fagului, peştera „E. Racoviţă”, defileurile pitoreşti de la Naslavcea, Gordineşti, Feteşti, Soroca, Saharna, dar şi hotelurile şi restaurantele din Republica Moldova.

Reamintim că Salonul Internațional de Carte se află în acest an la acea de-a XXIII-a ediție, ce se desfășoară în perioada 31 august – 4 septembrie 2014, în cadrul căruia va avea loc o expoziţie-târg, în care se va prezenta activitatea a peste 300 edituri din 21 de ţări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *