Violoniști internaționali vor interpreta muzica lui Serghei Lunchevici la Festivalul „Regina Vioara”

Orchestra
Foto:Imagine-simbol. PC: messiah.edu

Ediţia a VI-a a Festivalului internaţional de muzică violonistică „Regina Vioara” va avea loc la Chișinău, pe 3-6 septembrie. Vor participa artiști din Republica Moldova, România, Israel şi Statele Unite ale Americii.

Invitatul special al evenimentului este violonistul român Alexandru Tomescu, e anunțat în comunicatul organizatorilor. Ceremonia de deschidere are loc astăzi, la 19:00, la Filarmonica Națională. Va urma concertul dedicat aniversării de 80 de ani de la nașterea violonistului şi dirijorului Serghei Lunchevici, în cinstea căruia vor fi interpretate piese din repertoriul maestrului, dirijate de Vasile Goia.

A doua zi de festival va avea loc la Sala cu Orgă și va începe la 19:00, cu un recital de vioară. Pe 5 septembrie, la 18:00, toți doritorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai buni elevi ai liceului de muzică „Ciprian Porumbescu” în sala mică a Filarmonicii Naţionale. În ultima zi, la ora 19:00, festivalul va culmina cu un concert superb sub bagheta dirijorului Dumitru Goia ținut la Filarmonică.

Biletele la concerte costă de la 50 până la 100 de lei. La întâlnirea cu elevii liceului „Ciprian Porumbescu” intrarea este gratuită.

Festivalul Internaţional de muzică violonistică „Regina Vioara” a fost lansat în 2009, la iniţiativa muzicienilor Dumitru şi Vasile Goia. Principalele  obiective sunt promovarea şcolii locale de vioară şi susţinerea talentelor naţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *