Malta este a cincea țară care a ratificat Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE

IC minustru Malta 31.08.2014
Foto:Ministrul maltez de Externe, George Vella și Președintele Parlamentului, Igor Corman PC: Parlament.md

Parlamentul maltez a ratificat vineri, 29 august, Acordul de Asociere între Republica Moldova și UE. Despre aceasta a anunțat iwei, 31 august, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Malta, George Vella, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului Igor Corman.

Tot duminică, șeful Legislativului a purtat discuții cu Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius. Cei doi oficiali se află la Chișinău pentru a participa, alături de alți 26 de miniștri de Externe din țările UE, la cea de-a IX-a Reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederilor au vizat agenda europeană a țării noastre, situația internă și contextul regional. De asemenea, oficialii au discutat despre identificarea unor măsuri adiționale de sprijin a agricultorilor din țara noastră, inclusiv creșterea cotelor de import a unor categorii de fructe și legume moldovenești pe piața UE.

Igor Corman a salutat prezența celor 28 de miniștri de Externe la Chișinău, în această perioadă crucială pentru viitorul Republicii Moldova și a mulțumit statelor UE pentru sprijinul deplin acordat țării noastre în realizarea parcursului european.

Președintele Parlamentului a menționat că eforturile autorităților sunt axate pe modernizarea țării și identificarea măsurilor necesare pentru susținerea producătorilor agricoli autohtoni, inclusiv creșterea competitivității acestora.

La rândul lor, cei doi miniștri de Externe au declarat că Malta și Lituania sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova și sunt pregătite să împărtășească experiența lor în domenii de interes pentru țara noastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *