Cuplurile care consumă împreună marijuana sunt mai fericite

marijuana
Foto:Cupluri căsătorite, care consumă mai des marijuana, au un risc mai scăzut de violență în familie, PC: tellurideinside.com

A fost constatat că marijuana are efect tămăduitor nu doar asupra migrenelor sau altor dureri cronice. O nouă cercetare a sugerat că consumul acestei substanțe narcotice este corelată cu fericirea cuplurilor căsătorite.

Cercetătorii de la Universitățile Yale, Buffalo și Rutgers au avut o listă de 634 de cupluri ce au participat la experiment. Certificatele de căsătorie ale acestor cupluri trebuia să fie din perioada mijlocului anilor `90 până la începutul anilor 2000, transmite Washington Post. Scopul cercetării a fost de a studia prezența abuzului sexual și violenței în primii 9 ani de căsnicie.

Doar în primul an de căsătorie, 37,1% dintre soți deveneau mai agresivi din punct de vedere fizic. Însă nu și în cazul cuplurilor, care consumau des marijuana.

Cercetătorii au notat că „Marijuana consumată în cuplu prevedea o frecvență redusă a violenței intime între parteneri (IPV) atât pentru femei, cât și pentru bărbați în primii 9 ani de mariaj”, iar cuplurile cu cel mai scăzut risc de violență domestică sunt cele, în care ambii parteneri utilizau marijuana.

Astfel, cercetarea a respins ipoteza inițială a cercetătorilor, precum că marijuana ar avea asemenea efecte ca și alcoolul. Un cercetător a afirmat că „Consumul cronic al marijuanei expune reacții pasive la stimulii de pericol, fapt ce ar putea scădea nivelul de comportament agresiv.”

Întrucât cercetătorii au început să colecteze informație circa 20 de ani în urmă, autorii doresc să mai verifice aceste ipoteze cu noi cupluri proaspăt căsătorite. Și, deși sunt nevoie de mai multe studii de a verifica efectul marijuanei asupra organismului, deja una ar putea fi pozitivă pentru suporterii marijuanei, care luptă pentru legiferarea acesteia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *