O tânără blocată la înălțime a fost salvată de un echipaj SMURD la Orheiul Vechi

10620763_888713357824122_7805611292053047591_n
Foto:PC: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

O tânără de 27 ani a fost salvată de către un echipaj SMURD prezent la Festivalul „Gustar 2014”. Fata a urcat pe stâncă, împreună cu prietenul ei și nu a mai putut coborî.

Ajunsă la jumătate din distanță, tinerei i s-a făcut frică și a rămas blocată, fără a putea înainta. Prietenul acesteia a venit după ajutor, alertând salvatorii prezenți la eveniment.

Echipele de salvare au mers la locul indicat și cu ajutorul funiilor au ridicat tânără, reușind să o salveze. Distanța la care reușise să urce era de peste 80 metri, fiind într-un real pericol. Odată salvată, paramedicii SMURD i-au administrat un calmant și i-au acordat ajutorul necesar.

Potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI de la începutul evenimentului, de ieri 23 august, pe teritoriul unde s-a desfășurat festivalul au fost prezente echipe de salvatori, pompieri și paramedici SMURD. Acestea au misiunea de a preveni situațiile excepționale în rândul celor care se odihnesc acolo, dar și să intervină în caz de necesitate. Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la lichidarea unor focare de proporții mici, dar și la acțiunile de prevenire a blocării pe stâncă a mai multor persoane.

Salvatorii îndeamnă participanții festivalului să nu ignore avertismentele, pentru a preveni situațiile de criză. În cazul în care sînt înregistrate situații de risc, să alerteze urgent echipele de salvare. Pe toată perioada Festivalului “Gustar 2014” vor fi prezente echipele de salvatori și pompieri, SMURD, cele de poliție și cele de medici de urgență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *