(foto) 10 lucruri pe care nu le știai despre McDonald’s

ronald-mcdonald-HATERS
Foto:PC: sourcefed.com

McDonald’s este fastfood-ul pe care iubim să-l urâm, sau invers. Nu există țar în care arcadele galbene să nu strălucească măcar la un colț de stradă. Și chiar dacă toată lumea spune că nu e bine/sănătos să mănânci de la Mc, cu toții am căzut măcar o dată în păcatul unei porții de cartofi prăjiți.

În orice caz, fie că you lovin’ it sau nu, iată câteva lucruri foarte interesante despre McDonald’s, potrivit Metropotam.

#1. Ingredientele unui Big Mac costă doar 6% din prețul său

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

Se estimează că doar 6% din prețul unui Big Mac este dat pe ingredientele care sunt folosite pentru producerea acestuia.

Restul de 94% sunt costurile serviciilor, chiriei, utilităților, ambalajului etc.

#2. Ski-through McDonald’s

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

În Suedia există singurul ski-through McDonald’s din lume. Acesta se află în orașul Sälen.

#3. Angajați celebri de la McDonald’s

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

Se pare că la McDonald’s au lucrat destul de multe personalități și oameni celebri. De exemplu, directorul de campanie al lui George W. Bush, Andrew CardJeff Bezos, fondatorul Amazon.com; astronautul Leroy Chiao și Jay Leno.

#4. Atenție la cafea

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

Unul dintre cele mai mari scandaluri prin care a trecut McDonald’s a fost cel din 1992, când Stella Liebeck, o clientă în varstă de 79 de ani a dat în judecată compania în urma arsurilor de gradul 3 cauzate de o cafea de la Mc care s-a vărsat pe ea.

Liebeck a câstigat în jur de jumatate de milion de dolari, lucru care i-a incurajat și pe alții să dea în judecată lanțul de restaurante McDonald’s.

#5. McRice, McSupa si McMici

PC: realitatea.net
PC: realitatea.net

Chiar dacă McDonald’s se lauda că produsele lor sunt aceleași peste tot în lume, în fiecare țară sunt introduse în meniu și produse pe gusturile localnicilor.

Așa se face că în Indonezia de la Mc puteți cumpăra McRice, în India hamburgerii nu conțin carne de vită, iar în Portugalia puteți mânca supa la McDonald’s. Dar exemplele sunt foarte numeroase.

#6. Singurul loc din lume în care arcadele de la Mc sunt albe

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

„Golden Arches” reprezintă sigla McDonald’s în forma de M-ul galben. Peste tot în lume acestea ar trebui să fie la fel, de aceeași culoare galbenă. Însă, în Paris se află singurul McDonald’s cu arcade albe.

Fiind situat pe Champs-Elysées, firma luminoasă trebuie să aibă neoane albe ca să se armonizeze cu restul siglelor luminoase de aici.

#7. McDonalds este cel mai mare distribuitor de jucării din lume

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

McDonald’s distribuie 1.5 miliarde de jucării anual în toată lumea. Mai mult decât orice alt distribuitor de jucării din lume.

În mod evident, motivul este că fiecare Happy Meal conține o jucărie. Doar în State, 9 din 10 copii cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani mănâncă la McDonald’s o dată pe lună.

#8. Prima mascotă McDonald’s

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

Ronald McDonald nu a fost dintotdeauna mascota McDonald’s. Înainte de acesta a fost Speedee, un ospătar cu un cap în forma de hamburger.

#9. Toată lumea a trecut la un moment dat pe la McDonald’s

ex-mcdonalds-worker-sues-after-allegedly-getting-paid-with-a-prepaid-debit-card
PC: metropotam.ro

Unul din 8 muncitori din State a fost angajat la un moment dat la McDonald’s.

#10. Restaurant McDonald’s placat cu aur

PC: metropotam.ro
PC: metropotam.ro

Solid Gold McDonalds este un restaurant McDonald’s din State, din 1950, ce avea tavanul placat cu aur. De asemenea, a mai existat un restaurant ce avea un candelabru din aur masiv de 24 de carate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *