10 cărți care lasă senzația de „mahmureală post-lectură”

Fotor0824144255
Foto:Cărți care lasă senzația de mahmureală post-lectură. PC: colaj #diez

Mahmureală post-lectură este o senzație care în slang-ul englez este numită „book hangover”. Aceasta se manifestă prin perceperea unei alte realități decât cea existentă, lumea părând ireală și incompletă, ceea ce se datorează faptului că cititorul s-a desprins subit din cartea recent finisată, în care era scufundat totalmente. Vă prezentăm 10 cărți, care vă vor turmenta.

 7296410-R3L8T8D-150-9

„Casa, în care…” de Mariam Petrosyan

La marginea orașului, alături de clădirile comune nou construite, se află o Casă Cenușie, în care trăiesc Sfinxul, Orbul, Lordul, Macedonski, Negrul și mulți alți. Fiecare din această Casă are porecla sa și fie este acceptat, fie nu. Casa este ceva mai mult decât un internat pentru copiii abandonați, dar oare veți fi primit voi în el?

 

 

 

FILMUL-PARFUMUL-ISTORIA-UNUI-CRIMINAL

 

„Parfumul. Istoria unui criminal” de Patrick Süskind

Autorului, în acest roman, care l-a făcut recunoscut în toată lumea, i-a reușit să transmită prin intermediul cuvintelor aroma efemeră a parfumului. Paginile sunt îmbibate cu mirosuri, care ademenesc cititorul și îl afundă în adâncul sufletului său, descoperind laturile nepătrunse și ne fiind în stare să își revină de la „mahmureală”.

 

 

lolita_nabokov_writing

 

„Lolita” de Vladimir Nabokov

„Lolita” este o carte ce a scandalizat publicul de peste oceane. Unii au rămas revoltați de subiectul care tratează pasiunea carnală în detalii anatomice, alții au savurat-o începând cu prima pagină și au sorbit-o rând cu rând până la urmă.

 

 

 

hotul-de-carti_1_fullsize

 

„Hoțul de cărți” de Markus Zusak

Acțiunea se desfășoară în Germania, luna ianuarie a anului 1939. Țara este cuprinsă de doliu, iar Liesel Meminger de 9 ani și micul său frate, sunt duși de mama lor la părinți adoptivi. Pe drum moartea îl vizitează pe băiat și o observă pe Liesel, moment în care totul ia o altă întorsătură.

 

 

 

mihail-bulgakov-maestru-si-margareta

 

„Maestrul și Margareta” de Mihail Bulgakov

Acesta este cel mai misterios roman al literaturii ruse din secolul al XX-lea, una dintre cele mai citite cărți și o grandioasă poveste de dragoste. Romanul poate fi recitit de mii de ori și tot vei staționa asupra unor rânduri ghicind, care provin din bunătate și lumină și care vin din adâncurile abisului.

 

 

flori-pentru-algernon-daniel-keyes-art

 

„Flori pentru Algernon” de Daniei Keyes

Această cărțulie de proporții mici prezintă istoria unui simplu tânăr, servitor la o brutărie, a cărui IQ nu prezenta rezultate deosebite, care s-a transformat subit într-un adevărat geniu. Romanul este o scriere în care se găsesc răspunsuri, care oferă hrană spirituală, plăcere de la citire și mahmureală post-lectură.

 

 

greenmile

 

„Mila verde” de Stephen King

Acest roman invită cititorii în lumea de după gratii a deținuților condamnați la moarte. Nici o altă lucrare a autorului nu poate fi comparată cu aceasta, în care este descrisă cruzimea omului în antiteză cu harul celor binecuvântați de Dumnezeu.

 

 

 

Gabriel-Garcia-Marquez__Un-veac-de-singuratate-130

 

„Un veac de singurătate” de Gabriel Garcia Marquez

„Un veac de singurătate” descrie un letopiseț al unei familii provenită dintr-un oraș tăinuit în mrejele junglei – Makonda. Viața membrilor acestei familii este constant fulgerată de minuni, ceea ce a devenit un lucru comun.

 

 

 

 

2011-collins-suzanne-jocurile-foamei-3-revolta-ed-a-ii-a-ed-nemira-f

 

„Jocurile foamei” de Susan Collins

Cartea „Jocurile foamei” vă va atrage prin infinita acțiune care ține cititorul încordat, însoțită de curse, lupte și toate acestea pentru un reality-show.

 

 

 

padurea

 

„Pădurea norvegiană” de Haruki Murakami

Creația autorilor japonezi lasă de fiecare dată o amprentă semnificativă asupra celui care lecturează, pătrunzând în adâncul rațiunii, răscolind răspunsuri la mulțimea de întrebări care s-au creat în urma citirii. Este o lucrare narată de Toru Watanabe, care își trăiește tinerețea absorbit de plăcerile lumești.

 

 

Care sunt cărțile care v-au lăsat vouă, cititorii #diez, senzația de mahmureală post-lectură?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *