(video) Toate liceele din Chișinău vor fi conectate la reţeaua de Internet wi-fi

article-2142640-0440F6890000044D-734_634x402
Foto:PC: dailymail.co.uk

Din luna septembrie, toate liceele din capitală vor fi conectate la Internet fără fir. Proiectul este realizat de autoritățile municipale în parteneriat cu doi provideri de Internet din ţară. Accesul la reţea va fi gratuit.

Elevii nu vor mai fi nevoiți să se aboneze la Internet pentru a fi conectaţi la reţea. Ei vor putea naviga absolut gratuit de pe orice dispozitiv dotat cu sistem wireless. Reţeaua de Internet wi-fi va fi disponibilă non-stop în curtea liceului şi pe holurile instituţiei. În timpul orelor, în sălile de clasă, accesul la reţea va fi restricţionat, relevă Publika TV.

Una dintre şcolile care va beneficia de acces gratuit la Internet este şi Liceul Teoretic “Gaudeaumus” din capitală. Administraţia instituţiei spune că acest lucru va uşura şi munca profesorilor. „În timpul când elevul acasă are acces la toate sursele tehnice de conectare şi să vină la un liceu care se preconizează a fi un liceu modern şi să nu aibă acces ar fi un absurd”, a declarat directorul adjunct al Liceului Teoretic “Gaudeamus”, Tatiana Ponomari.

Elevii cred că accesul gratuit la Internet în instituţiile de învăţământ are multe avantaje, dar şi dezavantaje: „Este o latură bună şi una neagră. Adică la recreaţie da, să fie Internet, iar în sălile de clasă să fie interzis.”

“Copiii pot în timpul pauzei să se odihnească un pic, dar este un minus că în timpul lecţiei, copiii vor sta pe telefoane şi se vor juca în ele”.

Reprezentanţii companiei care prestează serviciile de Internet spun că şi-au propus să extindă proiectul la nivel naţional. „Proiectul nu se finalizează aici. Intenţionăm să ne extindem. Iniţial am lansat în Chişinău, însă vom demara acest proiect şi în celelalte raioane ca Bălţi, Cahul şi avem în plan să ne extindem pe tot teritoriul ţării”, a spus reprezentantul companiei de telecomunicaţii, Rodica Sochircă.

În municipiul Chişinău sunt în total 85 de licee.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *