(foto) Connect.it: discuții despre practicile și instrumentele de integrare continuă

collage
Foto:Connect.IT meet-up despre instrumentele CI

Joi seara, la 21 august, a avut loc un nou meet-up marca Connect IT, unde specialiștii din diferite companii au putut asculta prezentări și discuta despre instrumentele de continuous integration (CI) și dificultățile întâlnite la utilizarea tool-urile CI.

Astfel, trei speakeri au prezentat teme interesante și destul de tehnice, iar oaspeții serii, care majoritatea erau specialiști în domeniul tehnologiilor informaționale, au venit cu întrebări provocatoare. Evenimentul a fost plin de informație tehnică și dispoziție bună.

Igor Chistruga a fost primul speaker, iar prezentarea sa era despre furnizarea continuă cu utilizarea software-ului Team City. Adică, s-a discutat despre categoriile de aplicații la care lucrează oaspeții (aplicații web și desktop) și, de asemenea, despre testarea automatizată a fiecărei modificări în fiece sistem cu module. În acest caz, Team City oferă o integrare continuă, configurativitate mai ușoară, posibilitatea de a lăsa softul să lucreze independent de utilizator, și profituri.

A doua prezentare s-a axat pe crearea aplicațiilor mobile, iar Nicolae Ghimbovschi a vorbit despre utilizarea tool-urilor Bamboo și Jenkins și eficiența acestora.

Nicolae Ghimbovschi, speaker
Nicolae Ghimbovschi, speaker

Victor Boldurat, al treilea speaker, a vorbit despre automatizarea instalării aplicațiilor web bazate pe Drupal. Victor a abordat diferite situatii și provocări care le întâmpină un programator Drupal. În mare parte, prezentarea a fost utilă și specialiștilor din alte tehnologii, întrucât soluția descrisă este destul de adaptabilă.

Gleb Tocarenco, unul din participanții la meet-up, a spus că aceste evenimente sunt extrem de binevenite. „Ele ajută la îndrumarea specialiștilor IT în subdomeniul lor. De asemenea, membrii grupului Connect.It reușesc să creeze un mediu în care poți să-și faci prieteni noi și să găsești noi modalități de dezvolatare a softurilor la care cineva lucrează.”

IMG_3156
Gleb Tocarenco, participant la meet-up

Pentru a cunoaște care sunt planurile acestei comunități, puteți să vă abonați la pagina de noutăți a grupuilui Connect.It.

IMG_3147 IMG_3143 IMG_3138 IMG_3149

IMG_3144 IMG_3158 IMG_3155

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *