Aceste aplicații te ajută să te rătăcești în propria ta localitate

IMG_2254
Foto:Mănăstirea din Orheiul Vechi, unul din locurile care pot fi explorate cu aceste aplicații, PC: Ilona Sergheevna

Tehnologiile pot lucra într-un mod mai ciudat în folosul tuturor. Ca exemple pot servi aceste 4 aplicații neobișnuite, care te ajută să obții experiență de a te descurca într-un oraș necunoscut, sau chiar în propria ta localitate, prin faptul că… te rătăcești pe străzile acesteia.

#1. Aplicația DÉRIVE

Conceptul acestei aplicații este de a „trece printr-un tur neplănuit al priveliștilor urbane/ rurale, persoana fiind condusă de emoțiile provocate de împrejurimi”, transmite Fast Coexist. Artiștii văd această aplicație drept un răspuns capitalismului rampant, care adăuga mai multă rutină în viețile oamenilor de rând, aceștia pășind pe aceleași drumuri în fiecare zi fără ca să le înțeleagă sensurile. Conceptul DÉRIVE este de a reconecta oamenii cu orașele sale natale.

#2. Aplicația SERENDIPITOR

Serendipitor este destinat pentru a introduce „schimbări și devieri minore” de la o rută bine stabilită. Introducând punctul de start și punctul final al călătoriei, aplicația își oferă instrucțuni de acțiune și orientare. Autorul aplicației sugerează să faceți poze în timpul aventurei deviante, pentru a vă împărtăși impresiile cu prietenii.

#3. Aplicația Random GPS

De fapt, un GPS obișnuit, care este utilizat de obicei la automobile, „te ia într-o călătorie fără sfârșit, determinată aleatoriu și recalculată constant”.

#4. Aplicația DRIFT

Drift își ghidează utilizatorii, folosind instrucțiuni deja asamblate și îi roagă pe consumatorii aplicației „să caute ceva ascuns sau de neobservat în plimbările din fiece zi”. Utilizatorii fac poze când găsesc un asemenea „subiect” și îl încarcă în aplicație, drept dovadă a călătoriei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *