(video) 1.000 de lei pentru eliberarea diplomei de absolvire unui student

11_1
Foto:PC: Captură video

Directoarea unei instituții de învățământ din Soroca este suspectată pentru luare de mită. Femeia de 64 de ani, domiciliată în orașul Soroca a fost reținută de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Anticorupție din Soroca, în timp ce primea 1 000 de lei, de la un absolvent al unei instituții de învățământ.

Reținerea a avut loc chiar în biroul de serviciu a directoarei iar banii i-au fost oferiți pentru a elibera diploma de absolvire a victimei.

Intervievată de poliție, suspecta a declarat că a estorcat bani de la student pentru absențele acumulate pe parcursul anului de studii, eliberând, totodată și o chitanţă fără bon de casă, cu mențiunea „plata pentru studii 2014 – 2015”.

Ca urmare a percheziţiei efectuate în biroul de serviciu a suspectei, forțele de ordine au ridicat înscrisuri de ciornă, agende de lucru, chitanţe, liste a studenţilor de la care au fost încasate sume de bani şi de la care urmausă fie primiți bani de la 1 000 şi 3 000 de lei. Suma mijloacelor financiare ridicate ilegal de suspectă se ridică la circa 50 mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 333 al.2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Luare de mită cu estorcare”,riscă amenda de până la 80 000 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *