Trupa de heavy metal 5FDP lansează o campanie socială pentru susținerea veteranilor de război

collage
Foto:Campania „No One Gets Left Behind” a fost lansată la data de 11 august și va dura încă 39 de zile. Trupa Five Finger Death Punch este, astfel, susținută de o mulțime de fani din întreaga lume, PC: colaj #diez

Membrii trupei Five Finger Death Punch sunt deja cunoscuți prin susținerea oferită fanilor ce fac parte din lumea militarilor, ceea ce se observă deja prin câteva clipuri video lansate în ultimii ani, având tematica războiului.

La data de 11 august, băieții din 5FDP au avut o zi plină de evenimente de succes: lansarea unui clip, în care sunt prezentate date statistice usturătoare despre veteranii de război din State, și lansarea campaniei „No One Gets Left Behind” întru susținerea eroilor.

Citând Loudwire, 5FDP folosesc la maxim clipurile video pentru a crește gradul de conștientizare și a contribui la îmbunătățirea sorților veteranilor, prin crearea unui impact social de amploare. Clipul „The Wrong Side of Heaven” după șase zile de la lansare se bucură de peste 1,6 milioane de vizualizări pe youtube.

De-a lungul clipului video apar date statistice precum că:

– Sunt peste 2,3 milioane de veterani americani ai războaielor cu Irak și Afganistan. Cel puțin 20% din aceștia suferă de sindromul de stres posttraumatic (PTSD) și/ sau depresie.
– Aproximativ 460 de mii de veterani suferă de PTSD.
– Peste 260 de mii de veterani ai operațiunilor „Libertatea Irakienilor” și „Libertatea Indistructibilă” au fost până la moment diagnosticați cu traumatism cranio-cerebral (TCC).
– Peste 300 de mii de veterani sunt fără adăpost, iar circa 1,4 milioane riscă să devină vagabonzi.
– Veteranii așteaptă luni întregi pentru a beneficia de o ședință la medic și control medical adecvat.
– Administrația Veteranilor din SUA posedă resurse de a susține doar un număr mic de beneficiari.
– Circa 5 mii de veterani, în fiecare an, comit acte de suicid, adică un veteran la fiecare două ore își pune capăt zilelor.

Campania băieților din 5FDP constă în comercializarea unor jerseuri pe site-ul Indiegogo, create special pentru succesul campaniei, și deja se bucură de vânzări în toată lumea. Întreaga sumă adunată în urma acesteia va fi donată organizațiilor partenere ale trupei, care se ocupă de îmbunătățirea stării veteranilor de război. Scopul inițial a fost de a aduna 50 de mii de dolari, însă după 7 zile, mișcarea „No One Gets Left Behind” a adunat peste 160 de mii de dolari.

Totuși, aceste date statistice demonstrează că asemenea victime sunt peste tot: eroii, care au luptat pentru libertatea cuiva, sunt lăsați în voia sorții și uitați de lume. Impactul social, pe care cei din Five Finger Death Punch doresc să-l aducă este de a sensibiliza opinia publică asupra subiectului războiului.

Priviți în continuare clipul video pentru piesa „Wrong Side of Heaven” din albumul „The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell” al trupei Five Finger Death Punch.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *