Campanie pentru salvarea podurilor iubirii din Paris: îndrăgostiţilor li se cere să înlocuiască lacătele cu selfie-uri

BuxHkunIQAEW46J
Foto:PC: @Paris

Primăria din Paris a lansat, luni, o campanie de presă prin care a cerut cuplurilor de îndrăgostiţi să înlocuiască lacătele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet.

„Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacăte, explicându-le că acestea din urmă sunt prea grele şi avariază podurile pariziene”, a explicat Primăria din Paris pentru AFP, citează Mediafax.

„Cuplurile de îndrăgostiţi vor putea să îşi imortalizeze iubirea mai degrabă online decât pe podurile din Paris.”

PC: @RabihElias
PC: @RabihElias

Autocolante au fost lipite pe podurile pariziene încă de luni, pentru a sugera îndrăgostiţilor să facă selfie-uri – fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile – şi să le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks (iubire fără lacăte).

PC: @AFP
PC: @AFP

„Este un prim element al unui plan de acţiune global”, a explicat Primăria din Paris. „Este o primă iniţiativă de comunicare pentru a explica faptul că lacătele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian şi, în plus, ele nu reprezintă idealul pentru a simboliza iubirea.”

„Purtăm discuţii de fond cu Bâtiments de France pentru a înlocui grilajele prin instalaţii care nu permit instalarea lacătelor”, a explicat municipalitatea pariziană.

pc: @IneNeira
pc: @IneNeira

„Lacătele iubirii”, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le fixează de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi sigila uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008.

PC: @WeLockLove
PC: @WeLockLove

O balustradă de pe celebrul Pont des Arts din Paris care s-a prăbuşit, în luna iunie, sub greutatea miilor de lacăte ale iubirii a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *