Un spital francez deschide un bar de vinuri pentru pacienții aflați pe moarte

WineRotator-2000×925
Foto:Un spital francez deschide un bar de vinuri pentru pacienții aflați pe moarte PC: winemaniacs.com

Un spital din orașul francez Clermont-Ferrand este pe cale să deschidă un bar de vinuri unde pacienții bolnavi în stadiu terminal pot servi un pahar de vin bun alături de familiile lor.

„De ce am refuza oamenilor în ultimele lor zile în viață plăcerile pe care ni le oferă pământul? Nimic nu justifică o asemenea prohibiție”, au explicat, potrivit Reuters, reprezentanţii spitalului Clermont-Ferrand University Hospital Center.

„Și pacienții aflați pe patul de moarte au dreptul să se bucure de ceva”, comentează șeful Centrului, dr. Virginie Guastella.

Barul din Clermont este unic în toată Franța care oferă asemenea facilități pentru pacienți și familiile acestora. Personalul care va lucra la bar va fi instruit corespunzător, înainte de deschiderea oficială a barului din luna septembrie curent.

„Aflați sub supraveghere medicală, pacienții care vor vizita acest bar vor avea parte de puțină bucurie, ca recompensă pentru zilele pline de durere și suferință”, concluzionează lucrătorii spitalului.

Totuși, în pofida faptului că savanții au încercat să demonstreze că antioxidanții din vinul roșu fac bine celor cu inima bolnavă, studiile recente au arătat că efectele benefice ale vinului sunt exagerate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *