Recital de muzică clasică într-o parcare şi un muzeu

Untitled
Foto:PC: Facebook/Noi am venit acasă!

Cinci prieteni au decis să bucure auzul chişinăuienilor cu două concerte de muzică clasică sub sloganul: „Noi am venit acasă”.

„La mall, va fi un recital de pian susținut de mine”, spune Marcel Lazăr, unul dintre iniţiatorii proiectului, care învaţă la Cluj. „Voi interpreta lucrări de Bach, Mozart, Enescu, iar la Muzeu vom cânta muzică de cameră scrisă de Mozart, Rachmaninoff, Handel-Halvorsen și Mendelssohn”. Tinerii au absolvit Liceul de muzică Ciprian Porumbescu, iar acum îşi continuă studiile la conservatoare din România, Rusia, Marea Britanie şi Finlanda.

Marcel a adăugat că această iniţiativă socială este destinată în special tinerilor. „Vrem să creăm în țară un obicei, care în Europa există demult – ca lumea să frecventeze Filarmonica, Teatrul și sălile de concert. Ne-am gândit să repetăm experienţa de anul trecut de la Interferența Artelor, care s-a bucurat de succes, dar cu o idee mai năstrușnică – un concert în parcarea Mall-ului”.

Primul recital va avea loc pe 9 august, la ora 18:00, în parcarea subterană a Shopping MallDova, iar al doilea – pe 13 august, aceeaşi oră, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Intrarea e liberă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *