(foto) Viaţa dulce a mafiei italiene e afişată pe Facebook

mobsters_01_2994599b
Foto:Domenico Palazzotto, membru al Cosa Nostra. PC: The Telegraph/Facebook

Generaţia nouă a mafiei siciliene şi-a făcut conturi pe Facebook cu nume false şi publică fotografii a vieţii sale frumoase.

Autorităţile noi au ignorat politica tradiţională de viaţă retrasă a Cosa Nostra, doar pentru a se putea lăuda, menţionează The Telegraph.

Palazzotto pe un iaht, pe pagina sa falsă de Facebpook. PC: The Telegraph/Facebook
Palazzotto pe un iaht, pe pagina sa falsă de Facebook. PC: The Telegraph/Facebook

Pe reţelele de socializare ei scot în public fotografii cu iahturi, maşini de lux, mâncare gourmet şi alte „dovezi a succesului. De exemplu, mafiotul Domenico Palazzotto a publicat o imagine, în care el mănâncă homari şi bea şampanie. La fel, face plimbări cu limuzina şi barca cu motor. El a scris şi câteva postări urâte despre poliţie.

 

Interlopii tot pot face duck face. PC: The Telegraph/Facebook
Interlopii tot pot face duck face. PC: The Telegraph/Facebook

Reprezentanţii forţelor de ordine s-u interesat de prezenţa interlopilor italieni în reţele de socializare. Ei au menţionat că tehnologiile internet pot permite ca membrii mafiei să fie urmăriţi. Înaintea acestui incident, mafia atrăgea o mare atenţie confidenţialităţii. Membrii comunicau doar faţă în faţă şi prin mesaje cifrate scrise de mână, din acest motiv ei au fost atât de greu de găsit.

 

La dolce vita a mafiei italiene. PC: The Telegraph/Facebook
La dolce vita a mafiei italiene. PC: The Telegraph/Facebook

Palazzoto a fost unul dintre cei 95 de tineri mafioţi, capturaţi în urma unei operaţiuni ce avea ca scop să decapiteze noua conducere. Organizaţia criminală, cunoscută ca mafia, familia sau Cosa Nostra a apărut în Sicilia în sec. XIX.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *