(video) Alina Popenco: Este important să avem studii în domeniul IT

10511153_10152914297857802_7226809531559152832_n
Foto:PC: Arhiva personală Facebook/Satin Rouge

Alina Popenco este o tânără cu o experiență de șase ani în domeniul IT. A studiat la facultatea de Business și Administrare din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Și-a început cariera de marketolog la vârsta de 19 ani într-o companie din Orhei, dar la scurt timp a realizat că vrea să lucreze în calitate de web designer.

„Am nimerit în acest domeniu pur întâmplător, datorită șefului meu din cadrul unei companii în care lucram. El m-a întrebat dacă vreau să fac web design. A fost o provocare și am acceptat-o!”, a recunoscut tânăra, într-un interviu pentru UNIMEDIA.

„Sunt printre puținii norocoși care primește o satisfacție enormă de la lucrul său. IT-ul este domeniul de care nu mă voi lăsa niciodată. Sunt salarii bune doar dacă ești un bun specialist. Profesioniștii sunt la mare căutare”, a spus aceasta.

După câțiva ani, tânăra a decis să își lanseze propria afacere în domeniul IT. Este Art Director la Bisonly. A recunoscut că nu este ușor și este nevoie de multă muncă și dedicație. „Încerc să fiu informată cu privire la ultimele știri din domeniul IT. Citesc cât mai multe articole din domeniul dat. Comunic cu alți designeri. Să văd cum privesc ei lucrurile”, zice tânăra.

Alina l-a cunoscut pe Artiom la vârsta de 19 ani. Tânărul i-a fost alături de la începutul carierei sale în domeniul IT. Ulterior, cei doi s-au căsătorit. „Sunt fericit în familie și asta e cel mai important. Am noroc să am lângă mine o persoană romantică. Au fost perioade mai complicate, când venea târziu de la serviciu sau când stătea acasă în fața calculatorului”, a recunoscut soțul tinerei, Artiom.

„Dar el este foarte bravo. M-a susținut. Mi-am dat seama că neglijam familia și am făcut o regulă: timpul la serviciu îl dedicăm pentru lucru, acasă – timpul este pentru familie. Într-o perioadă nu aveam calculator acasă”, a precizat Alina.

În timpul liber, Alina experimentează diferite moduri de a găti și face actorie.

Tânăra îi sfătuiește pe tineri să aplice la o facultate în domeniul tehnologiilor informaționale. „Studiile sunt necesare, pentru că trebuie să pornești având o bază. Studiile, universitatea sunt foarte importante, este ceea din ce crești”, a conchis Alina.

Inițiativa este realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Taguri: #admitere
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *