Ce proiecte inovatoare au câștigat la SICamp 2014

aaaaa
Foto:Echipa câștigătoare SICamp 2014 - Reciclare.md. PC: Facebook/SICamp Moldova

SICamp Moldova este la a 3-a ediție organizată de MediaPoint. În 48 de ore, developerii au elaborat un proiect, prin care au încercat să soluționeze o problemă socială din Moldova. Câștigătorii anului 2014 au fost nominalizați.

reciclare
Locul I – Reciclare.md

Echipa a elaborat un site, unde sunt enumerate punctele de primire a hârtiei, sticlei, plasticului, bateriilor, anvelopelor etc. Astfel, ei vor să contribuie la reciclarea eficientă a deșeurilor menajere, periculoase și toxice. Echipa a primit 15.000 de lei pentru a-și finaliza proiectul și prin asta a ajuta Moldova.

 

politaLocul II – Poliță.md
Aplicația mobilă dezvoltată de ei va oferi acces la o serie de servicii pentru sănătate: calcularea sumei medicamentelor prescrise de medic, lista de farmacii cu programul lor de lucru, un program de sănătate ce îți va sfătui controalele medicale, pe care ar fi bine să le treci, clasificator al analizelor gratuite și unde poți să le faci, plus alte multe chestii destul de impresionante. Tinerii au ridicat și un premiu de 10.000 de lei.

 

wheelsEchipa cu mențiune –  OnWheels

Tinerii vor să încurajeze un stil de viață mai activ prin organizarea evenimentelor de ciclism. Aplicația va face posibilă stabilirea unui meeting între bicicliști, cu elaborarea traseului și promovarea evenimentului în mediul online. Developerii au primit cadouri de la StarNet și IntelStart.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *