(foto) IT Meet-up: Cunoașteți persoanele ce au ani de experiență în domeniu

collage
Foto:It Meet-up

Meet-up-urile sunt o serie de evenimente bilunare, care înlesnesc comunicarea dintre specialiștii în IT, facilitează procesul de cunoaștere a noilor persoane, crează relații noi și, uneori, chiar parteneriate.

Adriana Moșnoi este tânăra care a venit cu ideea organizării acestui tip de eveniment. Promovarea acestuia are loc doar prin persoana ei, prin pagina sa de Facebook și share-urile făcute în grupurile cele mai cunoscute de developeri. Astfel, randamentul succesului printr-o promovare mai puțin intensivă este destul de înalt, după părerea ei. „Sunt mulțumită și sper că și comunitatea noastră va crește. Îmi doresc ca tinerii care studiază tehnologiile informaționale sau cei ce abia pășesc în acest domeniu, să frecventeze meet-up-urile noastre, cu scopul de a discuta și cunoaște oamenii care deja au ani de experiență în studiul dat. Oferim și accesul la altă informație, precum ar fi oportunități de studii, stagiere și angajare în anumite companii.”

 

Adriana Moșnoi
Adriana Moșnoi

În seara zilei de 25 iulie, în cadrul unui meet-up, doi speakeri au vorbit despre lansarea noii sale aplicații, care a avut loc pe aceeași dată. Wrappy.ws este o aplicație creată de 4 tineri entuziaști: Vladimir Melnic – developer tehnic și arhitectul principal al proiectului, Alexandru Scutaru – senior developer, Doru Furtună – backend developer și Andrei Martinenco – persoana responsabilă de capitolul vânzări. Toți acești tineri au în spate experiență obținută din urma proiectelor sale cu Universitatea Stanford, Pfizer, Ariba, ș.a. Wrappy, după părerea tinerilor, este aplicația care ajută la facilitarea funcționalității combinării serviciilor de hosting, organizarea de proiecte și împărțirea responsabilităților online. În mod normal, persoanele care își cunosc domeniul de lucru extrem de bine realizează toate acestea minimum într-o oră, iar cei ce abia încearcă – în cel puțin câteva zile.

Wrappy ușurează accesul la acestea, oferind mega-transparență utilizatorului, atât din punct de vedere al acțiunilor sale, cât și a tuturor acțiunilor, comenzilor executate de către administrator. Astfel, clientul alege planul pe care îl poate procura pe un serviciu de hosting din lista aplicației. Componentele principale sunt: server management (adăugarea serverului din listă pentru dirijarea serverului real), project (gestionarea proiectului, de obicei, unul ales de client sau unul sugerat de administratori) și workgroup, users & team (definirea permisiunilor și responsabilităților în cadrul proiectelor). Aplicația în sine nu este gratuită, însă la înregistrare, care o puteți face aici, primiți în contul Wrappy $10 în dar, iar participanții Drupal Camp-ului din mai – câte $20, care pot fi extrem de utili pe o perioadă de până la 6 luni.

 

Participanții la eveniment, împreună cu Vladimir Melnic și Alexandru Scutaru, care au pregătit prezentarea despre aplicația Wrappys.ws
Participanții la eveniment, împreună cu Vladimir Melnic și Alexandru Scutaru, care au pregătit prezentarea despre aplicația Wrappy.ws

Băieții încurajează tinerii specialiști în IT să utilizeze aplicația, care în sine facilitează totul și sporește nivelul de interes în procesele aplicației. De asemenea, le sugerează niciodată să nu le fie frică să experimenteze, întru crearea noilor posibilități.

 

Vladimir Melnic
Vladimir Melnic
Alexandru Scutaru
Alexandru Scutaru
Participanții la meet-up
Participanții la meet-up
Participanții la meet-up
Participanții la meet-up
Participanții la meet-up
Participanții la meet-up
Vladimir Mmelnic și Alexandru Scutaru, doi dintre membrii echipei creatoare a aplicației Wrappy
Vladimir Melnic și Alexandru Scutaru, doi dintre membrii echipei creatoare a aplicației Wrappy
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *