Ucraina l-a dat în judecată pe ministrul rus al Apărării

rus
Foto:Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și milionarul ortodox Konstantin Malofeev PC: colaj #diez

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a anunțat marți începerea urmăririi judiciare împotriva ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, și a milionarului ortodox Konstantin Malofeev, pentru că au format grupuri înarmate ilegale care să acționeze în Ucraina.

Aceste grupuri, potrivit Agerpres, comandate de cetățeni ruși, comit sistematic atacuri armate împotriva organelor puterii de stat, a unităților forțelor armate și ale Gărzii Naționale, a întreprinderilor și organizațiilor, ceea ce a provocat numeroase pierderi de vieți omenești, distrugeri și alte consecințe grave.

Ministrul rus este acuzat în special că a organizat participarea unor persoane neidentificate la grupuri înarmate ilegale în teritoriul ucrainean, în timp ce omului de afaceri i se reproșează în special finanțarea acestora.

În timp ce Kievul suspectează diferite unități ale forțelor armate ruse, și în special serviciul de informații al acestora (GRU), că împrumută oameni și arme rebelilor, Malofeev este cunoscut că a finanțat formațiunea condusă de ministrul apărării autoproclamatei Republici Populare a Donețkului, Igor Strelkov.

Inițiativa ministrului ucrainean de interne răspunde, la o lună distanță, lansării urmăririlor împotriva sa de comitetul de anchetă rus, care l-a acuzat că a organizat și condus începând din 12 aprilie 2014 o operațiune armată vizând uciderea intenționată de civili în estul țării.

Rusia a angajat aceeași procedură împotriva guvernatorului regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, și a unor înalți responsabili ai Ministerului Apărării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *