(foto) Victimele cursei MH 17: Studenţi, cercetători, familii întregi şi foarte mulţi copii

222222
Foto:Câteva dintre victimele accidentului aviatic din Ucraina PC: Mediafax

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, restauratori celebri şi un senator au murit, ca mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina. Între victime se numără şi doi fani ai echipei Newcastle United, un student la matematică, dar şi foarte mulţi copii.

„Era fratele şi cel mai bun prieten al meu”, a declarat pentru AFP Sander Essers, în vârstă de 63 de ani, care şi-a pierdut fratele, Peter, în vârstă de 66 de ani, cumnata, Jolette, în vârstă de 60 de ani, şi nepoţii Emma, în vârstă de 20 de ani, şi Valentijn, în vârstă de 17 ani, transmite Gandul.info.

Jolette era un psiholog renumit, iar Peter a făcut carieră în industria telecomunicaţiilor. „Avea atâtea planuri. Vaporul său este acolo, în port. Încă vrea să vadă lumea”, a declarat Essers despre fratele său.

Peter şi Jolette locuiau împreună cu cei doi copii, într-o vilă dintr-un cartier de lux din Haga. Emma, o tânără plină de viaţă şi de entuziasm, studia Medicina, iar Valentijn, un licean, era un excelent jucător de fotbal şi tenis.

Familia Essers mergea în Borneo să exploreze jungla, timp de trei săptămâni, împreună cu un grup de prieteni.

Specialişti în domeniul SIDA

În avion se aflau, de asemenea, aproximativ 100 de specialişti în domeniul cercetării SIDA care mergeau la Melbourne, în Australia, la Conferinţa Mondială AIDS 2014, un eveniment organizat din doi în doi ani.

Printre ei se afla şi cercetătorul olandez Joep Lange, în vârstă de 59 de ani, un fost preşedinte al Societăţii Internaţionale privind SIDA (IAS), şi Glen Thomas, 49 de ani, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Glen Thomas, purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) PC: Daily Mail
Glen Thomas, purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) PC: Daily Mail

„Lupta împoriva SIDA era scopul vieţii sale”, declară Jaap Goudsmit, un vechi prieten şi coleg al lui Lange. „Era un om plin de compasiune. Nu suporta să-i vadă pe toţi aceşti tineri murind de această boală nebună”, a adăugat el.

Joep Lange era tatăl a cinci copii şi călătorea împreună cu soţia. „Este o mare pierdere pentru întreaga lume în lupta împotriva SIDA, o mare pierdere pentru Olanda şi o mare pierdere pentru mine”, a declarat Goudsmit.

Joep Lange, Pim de Kuijer, Martine de Shutter - specialişti în domeniul cercetării SIDA PC:   Daily Mail
Joep Lange, Pim de Kuijer, Martine de Shutter – specialişti în domeniul cercetării SIDA PC: Daily Mail

Un student la matematică

Un student la Universitatea din Leeds se numără între victimele zborului MH17 care s-a prăbuşit în estul Ucrainei. Richard Mayne, în vârstă de 20 de ani, era originar din Leicester, unde locuia cu părinţii săi. El lasă în urmă un frate, Thomas, de 24 de ani, şi William, de 19 ani şi sora sa Scarlett, care locuieşte în Hampshire. Mayne studia matematica şi finanţele la Universitatea din Leeds.

 

Richard Mayne, 20 de ani, student la Leeds, la matematică şi finanţe PC: Daily Mail
Richard Mayne, 20 de ani, student la Leeds, la matematică şi finanţe PC: Daily Mail

Tatăl lui Richard Mayne povesteşte ultimele ore din viaţa băiatului său. „L-am condus la aeroport la ora 3 am, la zborul către Amsterdam. Când am văzut la ştiri că avionul a fost doborât, mi-a stat inima. Nu îmi venea să cred. Nici măcar nu pot să mă uit la fotografiile cu el. Suntem devastaţi”, a povestit reporterilor Daily Mail tatăl lui Richard Mayne.

Dacă va dispărea

Povestea unui cuplu de florari, Cor Schilder, în vârstă de 33 de ani, şi Neeltje Tol, în vârstă de 30 de ani, a făcut, de asemenea, înconjurul lumii joi seara.

Pe când este pe punctul de a se îmbarca, Cor face o fotografie cu avionul şi o publică pe Facebook. „Dacă va dispărea, iată cum arată”, scria el.

Ironizând dispariţia în martie a zborului MH370 aparţinând companiei Malaysia Airlines în Oceanul Indian, Cor nu bănuia destinul funest care aştepta avionul, tot un Boeing 777 al aceleiaşi companii.

Dacă va dispărea, așa arată PC: gandul.info
Dacă va dispărea, așa arată PC: gandul.info

Între victime se află numeroşi copii

Printre victimele catastrofei se numără şi mulţi copii. Între ei se aflau doi din Indonezia, în vârstă de trei şi cinci ani, care zburau cu părinţii lor, precum şi trei copii australieni, în vârstă de 12, 8 şi 10 ani, care călătoreau împreună cu bunicul lor.

Nick Norris, din Perth, Australia, era însoţit de cei trei nepoţi ai săi, Mo, de 12 ani, Evie, de 10 ani şi Otis Maslin, de 8 ani. Întreaga familie era în vacanţă, iar părinţii copiilor rămăseseră în Amsterdam pentru încă cârteva zile, potrivit presei din Australia.

Cei trei copii australieni, care călătoreau cu bunicul lor PC: Daily Mail
Cei trei copii australieni, care călătoreau cu bunicul lor PC: Daily Mail
Paşaportul unui adolescent, găsit printre resturile avionului PC: Daily Mail
Paşaportul unui adolescent, găsit printre resturile avionului PC: Daily Mail

Pe lista victimelor se numără şi doi suporteri ai echipei Newcastle United. Pe site-ul fanilor clubului apare informaţia că cei doi erau la bordul cursei aeriene MH17, şi voiau să ajungă în Noua Zeelandă, unde celebra echipă de fotbal joacă într-un turneu. Pe site se arată că unul dintre fani se numeşte John Alder, 60 de ani, care obişnuia să îşi urmeze echipa la fiecare meci.

Celălalt fan cu care călătorea, pe nume Liam Sweeney, din Newcastle. Managerul echipei Newcastle United, Alan Pardew, a declarat că jucătorii săi au fost „profund şocaţi şi întristaţi” la auzul veştii despre moartea celor doi fani dedicaţi.

Cei doi fani de la  Newcastle United, John Alder şi Liam Sweeney PC: Daily Mail
Cei doi fani de la Newcastle United, John Alder şi Liam Sweeney PC: Daily Mail
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *