(foto) Tinerii muzicieni din Chișinău Youth Orchestra au dat startul concertelor de vară

IMG_7223
Foto:Chişinău Youth Orchestra a susținut un concert de excepție al instrumentelor cu coarde

Îmbulzindu-se la intrare, chișinăuienii au avut ocazia, pentru al patrulea an consecutiv, să participe la un nou concert marca Chișinău Youth Orchestra, organizat la Sala cu Orgă în seara zilei de duminică, 13 iulie.

Concertul, dirijat de românul Gabriel Bebeșelea, a adunat o sală plină de entuziaști ai muzicii clasice și a reușit să impresioneze prin măiestria de care au dat dovadă tinerii muzicieni.

Recitalul a fost susținut de orchestra de coarde care i-a avut ca soliști pe: Alexandra Tîrșu – studentă la Universitatea de Muzică și Arte interpretative din Viena și Dan Iulian Druțac – student la Departamentul pentru Juniori în cadrul Școlii de Muzică și Teatru “Guidhall” din Regatul Unit.

Timp de aproape 3 ore, publicul a fost încântat de interpretarea, numai la instrumente cu coarde, a mai multor lucrări ale compozitorilor cu renume: Mendelssohn, Piazzolla, Șostakovici, Ceaikovski.

Entuziasmată, audiența nu a ezitat să răspundă cu aplauze furtunoase după fiecare recital susținut de soliști și să încheie concertul cu urale.
În cea de-a patra ediție a concertelor de vară, Chișinău Youth Orchestra, s-a alăturat campaniei “Renaște Moldova”, prin care se propune strângerea de fonduri pentru modernizarea maternității din cadrul Institutului Mamei și al Copilului.

Concertul din seara zilei de 13 iulie a dat startul concertelor de vară, care vor continua cu un alt recital al orchestrei, de data aceasta la Ateneul Român, pe data de 16 iulie, pentru ca mai apoi să revină în țară pentru o nouă serie de concerte ce se vor încheia pe 24 august cu un recital al Valentinei Nafornița.

Chişinău Youth String Orchestra este formată din 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani, care studiază în instituții reprezentative din Chișinău, București, Londra, Viena, Moscova și Sankt Petersburg.

 

IMG_7095

IMG_7101

IMG_7112

IMG_7270

IMG_7223

IMG_7398

IMG_7328

Reporter Special, Nicoleta Cîrlig

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *