Colecția Versace va deschide săptămâna modei haute couture la Paris

senatus_puJklU_displaywide
Foto:PC: senatus.net

Săptămâna modei haute couture de la Paris începe astăzi, 6 iulie, cu creațiile casei Versace, selecția oficială cuprinzând aproximativ 30 de prezentări, realizate de cele mai faimoase case de modă, în unele dintre cele mai frumoase locuri din capitala franceză.

Pe durata celor cinci zile ale acestui eveniment atât de așteptat, care va fixa reperele eleganței pentru viitorul sezon de toamnă-iarnă, numeroase ale defilări vor avea loc în paralel, relatează agerpres.ro.

Ca de obicei, nu vor lipsi firmele franceze Christian Dior, Chanel sau Jean Paul Gaultier, cele italiene — Giorgio Armani Privé, Valentino sau Versace — și libaneza Elie Saab.

Locurile alese pentru defilări sunt în centrul orașului, precum Piața Vendome, bulevardul Montaigne și Grand Palais, pe malul stâng al Senei, zonă cunoscută sub numele de ‘Rive gauche’, sau în cartiere pline de farmec, ca de exemplu Le Marais sau Saint-Germain-des-Pres.

Spre deosebire de colecțiile prêt-à-porter, care sunt prezentate în cadrul unor săptămâni ale modei la New York, Londra, Milano și în alte orașe ale lumii, creațiile haute couture sunt apanajul exclusiv al Parisului.

De altfel, ‘haute couture’ este o denumire protejată juridic, care poate fi folosită numai în cazul produselor care respectă anumite criterii foarte stricte. Spre exemplu, obiectele respective trebuie să fie concepute de un creator permanent al casei de modă, realizate pe măsura clientului și executate manual în atelierele proprii, care au cel puțin 20 de angajați.

Săptămâna haute couture de la Paris nu este consacrată exclusiv hainelor, ci și altor produse de lux cum ar fi pantofii, accesoriile și bijuteriile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *