Ce vei afla la prezentarea conceptului Pavilionului Republicii Moldova la Expoziţia Mondială Milano 2015

10455302_1499360396962585_6124440108138938078_n
Foto:PC: facebook.com

Prezentarea conceptului Pavilionului Republicii Moldova la Expoziţia Mondială Milano 2015 publicului va avea loc la data de 5 iulie, ora 11:00, în Artiumul Shopping Moldova. Macheta va fi expusă aprecierii publicului pentru o perioadă de două săptămâni.

Pavel Brăila, artistul vizual care a colaborat la crearea acestui concept, va explica tuturor celor interesaţi această construcţie inovativă pentru Republica Moldova.

Este pentru prima dată când Republica Moldova își propune să participe la WorldExpo cu pavilion propriu. Până în prezent, Moldova a mai participat de două ori la expoziţii similare, în 2000 în Hanovra, Germania și în 2010 la Shanghai, China. Dar ambele participări au fost în cadrul unor pavilioane comune cu alte țări.

Ediția 2015 se va desfășura la Milano, Italia și are ca tema principală “Hrană pentru Planetă, Energie pentru Viaţă”. Aceasta își propune să abordeze tematici legate de viitorul planetei, de îngrijorarea privind creșterea continuă a populației şi respectiv creșterea necesităților de hrană şi resurse energetice. Până în prezent și-au confirmat participarea peste 130 de ţări. Sunt aşteptaţi peste 20 mln de vizitatori.

Moldova își propune să se evidențieze prin inovație, creativitate și autenticitate, dar să nu uite și de necesitatea de promovare a produselor autohtone.

Pavilionul Republicii Moldova este rezultatul colaborării între artistul vizual Pavel Braila și arhitecții studioului Gorgona. Pavilionul Republicii Moldova este o expoziţie ce îmbină o triadă de elemente: Floarea solară instalaţia exterioară În afara Pavilionului (cub de sticlă) deasupra e agățat un cub triplu de oglinzi care se afla în permanentă mișcare (se rotește) și este iluminat de oglinzi, aflate în colțurile acoperișului. Oglinzile reprezintă un sistem care urmăreşte pe parcursul întregii zile mişcarea soarelui şi reflectă razele solare spre cubul de deasupra pavilionului. Astfel toată suprafața pavilionului, atât în interior, cât şi pe exterior va fi scăldat de o „ploaie” solară, acest efect magic perpetuând pe durata întregii zile. Transparenţa pavilionului de sticlă va permite reflectarea şi refractarea razelor solare pe toată suprafaţa acestuia. Efectul va fi vizibil de departe în așa fel încât reflecțiile solare vor juca din jur (clădirile, terasele, străzile pietonale, pavilioanele vecine), iar toți vizitatorii din împrejurimi vor fi tentați să viziteze pavilionul Moldovei.

Transparenţa clădirii şi efectul solar miraculos obţinut GRATUIT de la cea mai mare sursă de energie de pe planeta transmite publicului ideea de accesibilitate, sinceritate şi francheţe. Reflecţiile solare pe toată suprafaţa spaţiului nu doar vor crea o imagine spectaculoasă, dar și vor călăuzi către o schimbare de mentalitate: e timpul să regândim modul în care utilizăm energia convenţională şi să ne concentrăm pe energia pură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *