(video) Un tânăr a furat două automobile și intenționa să le vândă la piese

476cf1u-960
Foto:(foto simbol) Automobil de model Lada / VAZ 2106. PC: drive2.ru

Un tânăr în vârstă de 22 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut de către angajaţii IP Botanica al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de furtul a două unităţi de transport, de model VAZ.

Tânărul şi-a recunsocut vinovăţia, declarând că intenţiona să le vândă la piese.

Potrivit informaţiilor constatate, primul automobil a fost furat din curtea unui bloc de locuit, de pe strada Independenţei, ce aparţinea unui bărbat în vârstă de 77 ani, fiind estimat la preţul de 30.000 lei. După câteva zile, individul a mai furat un automobil parcat pe strada Cuza-Vodă, în valoare de 16.000 lei, proprietar fiind un bărbat în vârstă de 53 ani. Ambele automobile nu erau dotate cu sisteme de alarmă şi au fost pornite cu ajutorul firelor electrice de sub volan.

Unităţile de transport au fost ascunse la domiciliul unei rude apropiate, din sectorul Râşcani. Bănuitul a reuşit să vândă la piese doar un automobil, celălalt urmă să ajungă la fier uzat în câteva zile. În privinţa lui a fost pornită o cauză penală penală pentru furt. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 6.000 la 20.000 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

În acest context, Poliţia Capitalei recomandă conducătorilor auto să doteze automobilele cu sisteme de alarmă, în vederea prevenirii furturilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *