(video) Deschidere cu scandal a plenarei noului Parlament European. Schulz a fost reales preşedinte

BLAT-între-social-democrați-și-popularii-europeni.-Martin-Schulz-e-președinte-până-în-ianuarie-2017
Foto:PC: activenews.ro

Prima sesiune a Parlamentului European (PE) a început marţi într-o atmosferă tensionată, eurodeputaţi eurofobi manifestându-şi ostilitatea faţă de proiectul european şi provocând reacţii de indignare din partea altor parlamentari.

Deşi a ratat şansa de a conduce executivul UE în favoarea lui Jean-Claude Juncker, Martin Schulz a fost reales în funcţia de preşedinte al legislativului european.

Social-democratul german Martin Schulz a fost reales marţi, din primul tur, preşedinte al Parlamentului European (PE).

Schulz, preşedintele în exerciţiu al instituţiei, care a fost candidatul socialiştilor la preşedinţia Comisiei Europene (CE) în alegerile europene, a obţinut 409 voturi pentru de la cei 751 de deputaţi, în baza unui acord de coaliţie cu PPE (centru-dreapta) şi liberali.

Prima sesiune a Parlamentului European (PE) a început marţi într-o atmosferă tensionată, eurodeputaţi eurofobi manifestându-şi ostilitatea faţă de proiectul european şi provocând reacţii de indignare din partea altor parlamentari.

Câteva zeci de deputaţi din cadrul unor partide eurofobe s-au întors cu spatele în momentul în care în hemiciclu a răsunat imnul european. Acest gest a pătat începutul sesiunii în care urmează să fie ales preşedintele instituţiei.

Eurodeputaţi indignaţi şi-au exprimat furia în mesaje postate pe Twitter. Deputatul din cadrul formaţiunii franceze UMP Philippe Juvin (dentru-dreapta), i-a catalogat pe eurofobi „debili, la 100 de ani de la sinuciderea în grup”, referindu-se la împlinirea unui secol de la Primul Război Mondial.

„Respingerea fraternităţii nu va contribui la avansarea lucrurilor”, a declarat într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare eurodeputata franceză Sylvie Goulard, furioasă pe aceşti „indivizi fără ruşine”.

„Unii dintre aleşii eurofobi şi eurosceptici au rămas aşezaţi, alţii au întors spatele când s-a cântat imnul european. Inconsecvenţă!”, a comentat deputatul PPE Constance Le Grip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *