Tinerii din Moldova au câștigat un proiect în valoare de 24 000 dolari

unnamed (1)
Foto:Echipa tinerilor absolvenți ai programelor de schimb cu SUA a câștigat un grant de 24 000 USD

Din cele peste 1 000 de propuneri din cadrul programului Alumni Engagement Innovation Fund , echipa absolvenţilor programelor de schimb cu Guvernul SUA din Republica Moldova, compusă din tineri ai programelor BFTF şi UGRAD, au câștigat un grant de 24 000 dolari pentru proiectul „Peace building in Eastern Europe”.

Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) a fost creat în anul 2011 de către departamentul de Stat al SUA pentru a oferi un mecanism financiar suplimentar iniţiativelor absolvenţilor programelor de schimb cu Guvernul SUA care împărtășesc valori comune şi au viziune asupra dezvoltării comunităţii internaţionale.

Programul (AEIF) oferă granturi pentru a sprijini echipele de absolvenţi ai programelor de schimb cu Guvernul SUA din lumea întreagă şi a utiliza competenţele acestora pentru dezvoltarea comunităţilor din care vin.

Valoarea grantului câştigat de echipa din tinerilor din Republica Moldova ajunge la 24 000 USD şi include organizarea unui program intensiv pe subiectul studiilor de pace şi rezolvarea conflictelor în Republica Moldova şi Ucraina în luna august, curent. Pe lângă proiectul din ţara noastră, de asemenea au fost finanţate alte 60 de iniţiative din 50 de ţări ale lumii.

 

Echipa tinerilor absolvenți ai programelor de schimb cu SUA a câștigat un grant de 24 000 USD
Echipa tinerilor absolvenți ai programelor de schimb cu SUA a câștigat un grant de 24 000 USD

Daniel Vodă, absolvent al Programului Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Institute și participant al AEIF 2014, ne-a informat că următorul pas al proiectului este organizarea unei conferințe de către absolvenții programelor de schimb cu guvernul SUA, care va stimula abordarea critică a participanților în medierea conflictelor și construirea păcii. În cadrul programului tinerii se vor întâlni cu personalități ale corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Vor fi realizate și activități practice: vizite de studiu în teritoriu, în Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia și pe ambele maluri ale râului Nistru, inclusiv la Tiraspol și în capitala Ucrainei, la Kiev.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *