BAC 2014: Cătălina Puzur este eleva care are 10 pe linie la examenele de bacalaureat

catalinacollage
Foto:Cătălina este o tânără care susține campania Aici nu se copiază și a reușit să scrie pe note maxime examenele de bacalaureat. PC: Colaj/ Arhivă personală Cătălina Puzur

La 30 iunie 2014, Maia Sandu într-o conferință de presă referitoare la rezultatele preliminarii la BAC, a declarat că în această sesiunea de bacalaureat doar o persoană din întreaga Republică are 10 pe linie la examene.

Ministerul Educației precizează că în actuala sesiune de bacalaureat s-a înregistrat o scădere drastică a numărului tentativelor de fraudare a examenului. Astfel, în anul curent au fost înregistrate 161 de cazuri comparativ cu 1.133 în anul 2013.  În timpul verificărilor au fost anulate 46 lucrări care aveau semne distinctive, sau informația era copiată de pe rețelele de socializare.

Din rezultatele preliminarii, doar o persoană a reușit să obțină nota 10 la toate examenele, anul trecut din datele preliminarii erau patru persoane: Victoria, Cătălina, Cezara-Elena și Nicoleta, ulterior cifra elevilor cu 10 pe linie la examenele de bacalaureat a crescut la 7.

Cine este persoana cu 10 pe linie?

Cel mai bravo elev al țării, după rezultatele preliminarii este Cătălina Puzur.

Cătălina este o elevă din Liceul Mihai Eminescu din Chișinău. Învață la profilul real francofon, astfel în afară de examenul la limba și literatura română, restul examenelor eleva le-a scris în franceză.

Eleva nu a fost eliberată de la niciun examen, scriind de sine stătător probele. Examenele la care eleva a susținut proba de bacalaureat sunt: Limba și Literatura Română, Limba Franceză, Matematica și Chimia.

În 2014, Cătălina a participat și la olimpiada de geografie, reușind să ocupe locul III în Chișinău.

Eleva a fost foarte surprinsă să afle că este unica persoană din rezultatele preliminarii care are nota 10 la toate examenele de bacalaureat. Iar colegele ei de clasă sunt super entuziasmate de faptul că eleva de la Mihai Eminescu a reușit să fie una din puținele persoane care reușesc să scrie examenul de bacalaureat pe note foarte bune.

Prietenele ei spun că sunt foarte mândre că ea a scris examenele de bacalaureat fără să copieze și mai ales că, deși e o elevă foarte bună și ar putea obține ușor o bursă în Franța, cel mai probabil va decide să rămână în Moldova și va studia la economie.

Pe lângă faptul că eleva învață bine, se implică în diferite proiecte, cum ar fi Y-Peer sau Junior Achievement Moldova. Prietenii spun că este o persoană care mereu vrea să facă ceva, iar meritele pe care le are la examenele de bacalaureat au venit pentru că ea a muncit atât la liceu, cât și în cadrul activităților extracurriculare.

Echipa site-ului de știri pentru tineri #diez este foarte mândră să știe că există o persoană precum Cătălina și așteptăm proiecte interesante de la ea.

De asemenea, ne cerem scuze de inconveniențe și înțelegem că nu este ușor când fiecare îți scrie și vrea să vorbească cu tine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *