Lucruri pe care să le iei cu tine la Green Run în perioada 5-6 iulie

cortu
Foto:Mergem cu cortul la Green Run, în satul Tarasova din Rezina PC: Olesea Cember

Cursa verde din satul Tarasova, pe lângă faptul că este un eveniment sportiv, mai este o oportunitate de a vedea în Moldova locuri pe care nu le-ați mai văzut, sau de a vă relaxa într-un mediu natural.

Oricum de multe ori persoanele vin nepregătite și micile probleme (frigul, țânțarii sau drumul lung) pot face ca impresia generală să nu fie atât de bună, dar acest lucru poate fi depășit dacă veniți pregătiți.

Pentru a vă înregistra la eveniment vedeți aici: Înregistrarea vizitatorilor pentru Green Run 2014 iar aici cei care vor să participe: Înregistrare atleți pentru Green Run 2014.

Echipa #diez a încercat să facă o listă cu minimul de lucruri necesare atunci când vă duceți undeva cu cortul, în acest caz la Green Run (important e să nu luați prea multe lucruri cu voi).

Lista cu lucruri necesare pentru a merge cu cortul

#1.  Cort, sac de dormit, izopren

Aceste lucruri vor fi casa ta pentru o noapte, casă în care te vei simți în siguranță, nu vei îngheța și te vei simți bine.

#2. Păturică

Stând culcat pe păturică vă veți putea bucura de programul cultural de la Green Run, de timpul frumos și un loc unde să faceți picnic.

#3. Îmbrăcăminte și încălțăminte

Ar fi bine să aveți cu voi încălțăminte comodă, niște ghete sau espadrile ar trebui să fie suficiente. Evitați pantofii cu toc. Din îmbrăcăminte, aveți grijă să aveți un hanorac cu mânecă lungă, căci seara se face răcoare, în plus, vă va proteja și de țânțari. Pantaloni lungi pentru seară, la fel sunt folositori. De asemenea, să vă luați și tricouri de schimb, deoarece e probabilitatea ca ele să fie foarte afumate dacă veți sta seara în fum.

#4. Briceag/cuțit

Ar fi bine să aveți un instrument cu voi cu care să tăiați ața, crenguțe sau mâncarea o aveți cu voi. Un cuțit elvețian ar fi de ajuns și destul de comod.

#5. Lanternă/baterii

Să fiți lângă foc e frumos, dar e important să aveți și o sursă de lumină, după ce se stinge focul.

#6.  Cremă/Spray anti-țânțari/spirale anti-țântari/Bețisoare

Satul Tarasova, inclusiv locația unde va avea loc Green Run e lângă râul Nistru, iar seara apar țânțari de care să vă protejați.

#7. Cremă pentru bronz/anti raze ultraviolete

De multe ori, persoanele care nu prea ies din Chișinău și vin la un picnic se ard pe față, aveți grijă să nu se întâmple acest lucru. Puteți să luați și umbrele de soare.

#8. Lucruri care să vă distreze

Jocuri de societate sau pur și simplu mingi, badminton vă pot face ziua mai frumoasă. Gândiți-vă și la jocuri pe care le puteți face seara în jurul focului.

#9. Apă

La eveniment vor fi surse de apă, dar ar fi bine să aveți cu voi pentru a putea să vă spălați mâinile sau să nu vă deshidratați. Fântâna nu este tocmai aproape de locul evenimentului, este una lângă stația de pompare a apei, la 400-500 m de locul evenimentului.

#10. Chipiu/Pălărie de soare

Dacă stați prea mult în soare ați putea suferi o insolație, lucru pe care organizatorii nu-l doresc, așa că nu subestimați puterea chipielor și a pălăriilor de soare.

#11. Aparat foto/smartphone

Ar fi păcat să veniți tocmai în Tarasova și să nu faceți poze și să le păstrați ca amintire. Vă reamintim că hastag-ul folosit la Green Run e #greenrunmoldova.

#12. Acte de identitate

Pe lângă faptul că este bine mereu să ai un act de identitate la tine, lângă Tarasova e Dubăsari, și în caz că vreți să mergeți acolo este necesar să aveți buletinul cu voi.

#13. Obiecte de igienă personală

Sperăm că voi știți, dar oricum vă reamintim că este bine să luați cu voi săpun, periuță de dinți, pastă de dinți și hârtie igienică.

#14. Termos/alte ustensile

Dimineața după ce te trezești cel mai mult vrei să bei un ceai sau o cafea, astfel dacă aveți un termos, atunci vă va ajuta mult să vă treziți așa cum vă place. Însă puteți lua și o cratiță mică unde să fierbeți apa și să beți ceai. Lemne de foc vor fi la eveniment, așa că nu e necesar să luați cu voi, ați putea lua cărbuni.

#15. Mâncare

La eveniment va fi Casa Mare a doamnei Valentina din Tarasova unde se va vinde mâncare, însă din experiență, noaptea la toți li se face foame, așa că ar fi bine să aveți la voi ceva de ronțăit.

#16. Chitară sau ceva de unde se poate asculta muzică

Uneori dacă e prea multă liniște poate părea înfricoșător, așa că luați vreun instrument la care puteți asculta muzică sau produce muzică. Muzica de la eveniment va cânta până pe la 22:00 și va fi scena cu DJ.

#17. Pachete pentru gunoi

E frumos să strângem din urma noastră când ne ducem undeva, astfel aveți grijă să aveți un pachet unde să adunați tot gunoiul (de la sticle și pachețele, până la resturi de mâncare). Urnele de la eveniment, chiar dacă vor fi, vor fi foarte pline și ar fi bine să nu puneți alături ca apoi să ia vântul gunoiul.

#18. Bani cash

În caz că vă mai trebuiește ceva din sat, oricând puteți cumpăra, în plus, de obicei pe la sate nu se acceptă cărți de credit, în același timp nu luați sume mari și ar fi bine să aveți bancnote de valoare mică.

Green Run
Green Run
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *