(video) Prea urâtă, prea grasă, prea imperfectă – nu te subestima, ești frumoasă!

Fotor0625235231
Foto:Campanie socială care îndeamnă femeile să se iubească. PC: colaj/Eugenia Tataru

Odată ce ne trezim dimineața și ne privim în oglindă, fiecare dintre noi, femeile, încercăm să căutăm acea imperfecțiune care să ne facă triste de la început de zi. Ne analizăm și facem concluzii greșite: „Prea urâtă, prea grasă, prea imperfectă”. Iar noi te îndemnăm: „Nu te subestima, ești frumoasă!”

Taryn Brumfitt este australiana care a decis să împărtășească lumii povestea sa. Ca multe alte femei, a acumulat greutate după ce a născut. Se privea și plângea, urându-și corpul, dorind să se ascundă de toți. Se convinsese deja să meargă la un pas radical, să accepte intervenția chirurgicală pentru a-și modela silueta. Ceea ce a oprit-o a fost gândul că îi va explica cândva fiicei sale să se iubească așa cum este, ascunzând în același timp sub stofă cicatricile.

În acel moment s-a gândit că există o mulțime de fete tinere și femei care luptă cu sine însăși, ne iubindu-și corpul și nedorind să se accepte. A inițiat campania Body Image Movement, „Embrace”, intenționând să facă un documentar de proporții pentru a deschide o ușă în universul plin de complexe al femeilor și de a le învăța că perfecțiunea înseamnă individualitate și personalitate.

Scopul principal este ca femeile să recunoască și să valorifice adevărata frumusețe, să se accepte și să pună în prim plan sănătatea, nu un corp suplu.

Taryn a cerut mai multor femei care treceau pe stradă să își caracterizeze corpul printr-un cuvânt. Ceea ce s-a dovedit a fi trist, este faptul că nimeni, nici una nu și-a lăudat trăsăturile fizice. Cele mai des întâlnite calificative sunt: „grasă, dezgustătoare, imperfectă”.

Scriitorul Chris Hedges a spus că narcismul este asemeni sinuciderii. Același lucru poate fi atribuit fenomenului invers, neacceptarea propriei ființe. Mereu, în comparație, ne subestimăm pentru că în imaginația noastră, un ideal ar arăta altfel decât suntem noi.

Suplețea, anumite trăsături ale feței sau curbe ale siluetei nu sunt un etalon, iar acele gropițe în obraji, pistrui și celelalte calități specifice fiecărui constituie o individualitate, o perfecțiune diferită de celelalte. O dată ce începem să ne acceptăm pe noi înșine, ne oprim în a-i judeca pe cei din jur.

Cert rămâne a fi că organismul tânăr și sănătos necesită mișcare, regim și un mod sănătos de viață pentru a străluci. Și să nu uităm că frumusețea vine din suflet, pe care cei din jur ne-o citesc prin zâmbet, privire și fapte sincere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *