Acordul de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană a fost aprobat de Guvernul României

IMG_3940
Foto:PC: curentul.md

Guvernul României a aprobat Acordul de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană. Proiectul de lege a fost semnat de preşedintele ţării vecine, Traian Băsescu, şi expediat Parlamentului. Premierul de la Bucureşti, Victor Ponta, a declarat în cadrul şedinţei extraordinare că România trebuie să fie primul stat care ratifică documentul.

Şeful guvernului a atenţionat că Rusia va supune Moldova presiunilor pentru semnarea acestui acord. Ponta le-a cerut miniştrilor români să intensifice, în următoarele săptămâni, procedurile de aprobare a acordurilor bilaterale cu Moldova în domeniile pe care le gestionează, informează publika.md.

“Moldova în mod special va avea o perioadă de presiuni pentru că a semnat acest acord şi eu cred că prima ţară care are datoria să facă nu să dea din gură cum s-a întâmplat 10 ani este România”, a declarat premierul României, Victor Ponta.

Potrivit normelor europene, acordul trebuie ratificat de Parlamentul European şi de legislativele tuturor celor 28 de state membre ale spaţiului comunitar, dar şi de cel de la Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *