Drama unei tinere: I s-a promis că va lucra chelneriţă, dar a ajuns să se prostitueze în Grecia

The Attendants
Foto:PC: thepressproject.net

Procuratura Generală învinuiește o femeie de comiterea traficului de ființe umane în scop de exploatare sexuală comercială.

Procurorii din cadrul Secției combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale învinuiesc o locuitoare a Capitalei că, în perioada anului 2010, aceasta, acționând în cadrul unui grup criminal organizat, condus de către un cetățean al Greciei, a recrutat o tânără căreia i-a promis că o va angaja în Grecia în calitate de chelneriță cu un salariu de 1.000 de euro lunar.

Tânăra, care se afla într-o stare sociabilă vulnerabilă a acceptat propunerea, iar ulterior, inculpata împreună cu alți membri ai grupului criminal i-a comunicat că pentru plecare aceasta trebuie să se căsătorească fictiv cu un cetățean grec pentru a obține mai ușor viza Schengen. Astfel, tânăra s-a căsătorit fictiv şi cu actele perfectate de inculpată a plecat în Grecia. La locul destinației însă, victima a fost impusă să presteze servicii sexuale timp de 3 săptămâni, după care a reușit să fugă.

În privinţa cetăţenilor greci, procurorii au disjuns o cauză penală separată, iar în cadrul investigaţiilor efectuate au fost identificate mai multe victime din Republica Moldova, care de asemenea au avut de suferit în urma acţiunilor infracţionale ale membrilor grupării criminale.

În toate cazurile, conducătorul grupului criminal organizat, care este cetăţean al Greciei, organiza încheierea căsătoriilor fictive între tinere cu cetăţeni ai Greciei, după care le transporta în ţara de destinaţie, unde acestea erau exploatate sexual.

Actualmente, învinuita în vârstă de 41 de ani este arestată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *