Top știri din 19 iunie

collage_top.jpg
Foto:Cele mai accesate articole publicate pe #diez în data de 19 iunie 2014. PC: colaj #diez

Proiecte moldovenești la concursuri internaționale, stagii și studii în Europa și fotbal mondial în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 19 iunie 2014.

#1. Dacă ești un tânăr activ, mergi într-o vizită de studiu în Polonia

Au fost deschise aplicările pentru proiectul „Vizite de Studiu în Gdynia”, pentru perioada octombrie – decembrie, 2014. Sunt invitați să aplice tineri din Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia pentru călătoria de studiu de două săptămâni, în Polonia.

#2. O echipă din Moldova a câștigat concursul de proiecte Technovation Challenge 2014

Un grup de tinere din satul Ștefănești a reușit să câștige concursul de tehnologii pentru tinere din întreaga lume – Technovation Challenge 2014. Echipa fetelor din Ștefănești – „Health in a Drop”, a reușit să câștige datorită proiectului lor „Apă pură”. În competiție în 2014 s-au înscris 842 echipe de fete.

#3. (video) Campionatul Mondial 2014: Spania 0 – 2 Chile

Deținătoarea trofeului Campionatului Mondial de Fotbal, Spania cu siguranță nu își va apăra titlul în Brazilia 2014. Aceasta după ce naționala Chile s-a impus în fața celei mai bune echipe din lume, conform clasamentului FIFA, în meciul de pe Maracanã din 18 iunie.

#4. Tinerii pot face un stagiu de practică în Relații Publice în orașul Nisa, Franța

Centrul Internațional pentru Formare Europeană oferă posibilitatea de a efectua un Internship de 3 luni în Nisa, Franța, în intervalul de timp cuprins între septembrie 2014 – decembrie 2015.

#5. Recomandări pentru Chirtoacă: Identitatea vizuală a orașului Ivano-Frankivsk

Ivano-Frankivsk este un oraș ucrainean cu o istorie tumultoasă și cetățeni deosebit de conștiincioși. De-a lungul ultimilor ani orașul își pierdea din stilul său arhitectural, din cauza răspândirii prea rapide a reclamelor kitchoase pe străzile sale.

#6. (video) Campionatului Mondial 2014: Camerun 0 – 4 Croația

După ce pe 17 iunie Brazilia și Mexic au remizat în meciul celei de-a doua etape din grupa A a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, atât Camerunul, cât și Croația aveau nevoie doar de victorie.

#7. Vindeau șoferilor peliculă pentru a trece neobservați pe lângă camerele de supraveghere

Patru tineri, cu vârstele cuprinse între 18 și 27 de ani, locuitori ai Capitalei, sunt cercetați de poliție pentru faptul că distribuiau material publicitar în care se propunea spre comercializare o peliculă care, odată ce este aplicată pe numerele de înmatriculare, nu permite descifrarea simbolurile imprimate pe plăcuțele de înmatriculare ale automobilelor de către camerele de luat vederi instalate în trafic.

#8. Tinerii interesați de economie și drept european, pot aplica la training gratuit în Letonia

Până pe 1 iulie poți aplica la Programul Avansat în Drept European și Economie destinat țărilor Parteneriatului Estic și ale Asiei Centrale, care va avea loc la Riga, în Letonia.

#9. O companie americană le va plăti studiile superioare angajaților săi

Angajații Starbucks care vor lucra cel puțin 20 de ore pe săptămână vor beneficia din partea companiei de studii superioare gratuite la Universitatea de Stat din Arizona, în urma unui acord încheiat între lanțul de cafenele și instituția de învățământ.

#10. Experții spun că închiderea frontierei pe segmental transnistrean va ajuta Moldova

Închiderea punctelor de trecere a frontierei pe segmental transnistrean la iniţiativa Radei Supreme de la Kiev nu va afecta Republica Moldova, ci, dimpotrivă, Chişinăul ar putea să beneficieze de aceasta în procesul de soluţionare a diferendului transnistrean.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *