Victor Dănuța: „Cred că muzica îmi curge prin vene”

1378154_10200814602427482_1215513288_n
Foto:PC: Arhivă personală

Este inspirat de oameni frumoși la chip și la suflet și îndrăgește muzica de mic. Cu trei piese lansate deja și două videoclipuri, Victor Dănuță este interpretul care câștigă cu fiecare zi un loc tot mai special în rândul iubitorilor de muzică populară. Află-i povestea din următorul interviu acordat echipei #diez.

Victor este unul din multele talente la început de cale, dar printre puținii care încearcă să se apropie cât mai mult de visul său, în realitate. Deși a absolvit recent liceul, cântărețul a reușit să facă deja primii pași către o carieră de succes în muzică.

Prima scenă a fost la grădiniță

I-a plăcut muzica dintotdeauna și tot ce ține de artă. Pasiunea i s-a intensificat, odată cu înscrierea sa la un grup etnofolcloric din liceu. Și lucrurile nu s-au oprit aici. Atras de arta folclorică, decide să studieze trompeta la școala de muzică Eugen Doga, din Chișinău iar în același timp face și dansuri populare la ansamblul Veselia. În prezent, studiază canto cu Mariana Tudoreanu, cântăreața de muzică populară.

La grădiniță cânta, dansa și recita poezii și anume acolo a avut primele sale manifestații. Ca interpret de muzică populară însă, s-a remarcat pentru prima oară în cadrul unui concurs televizat, la care a obținut premiul Favoritul Publicului.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

De ce muzica populară?

„Îmi place nespus de mult muzica populară și o voi cânta cu mare drag mereu, pentru că face parte din tradițiile noastre și trebuie să o transmitem mai departe urmașilor noștri. Ar fi păcat să nu facem cunoscute melodiile folclorului nostru, care sunt atât de frumoase.” Victor ne spune, de asemenea, că are din ce în ce mai mulți susținători, de la care primește tot timpul mesaje de încurajare.

Victor ne asigură că nu trece o zi fără ca să fredoneze măcar ceva, muzica fiind parte a vieții lui: „Cred că îmi curge prin vene”.

 

PC: Arhivă personală
PC: Arhivă personală

Își dorește să fie cunoscut și în România

„Cel mai mare vis al meu este să ajung la sufletele oamenilor prin intermediul a ceea ce cânt”, ne mărturisește Victor. Ne spune că vrea să se facă cunoscut în Moldova dar și în România.

Deși și-a împărțit viața în ultimul timp, între muzică și examene de Bacalaureat, Victor a făcut față cu brio provocărilor. În paralel cu pregătirile de BAC, a lucrat și la alte piese noi, lansarea cărora o vom mai aștepta câteva luni, după cum ne-a promis interpretul.

Vă invităm între timp, să-l cunoașteți mai bine pe Victor, audiind ultima sa piesă, despre „mândrulița lui”:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *