François Hollande: „Semnarea Acordului de Asociere nu este etapa finală în relația Moldovei cu UE”

collagegov
Foto:PC: colaj #diez

Declarația a fost facută de președintele Franței, François Hollande, la Reședința sa de la Paris, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu Prim-ministrul Iurie Leancă.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul Republicii Moldova, cei doi oficiali au discutat despre importanța stabilității în regiune, dar și a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic.

Șeful statului francez a dat asigurări că Franța va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, Iurie Leancă a salutat deschiderea Franței în contextul viitoarelor relații ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. El a subliniat că Franța este un partener important pentru Moldova, și din acest motiv mizează pe consolidarea dialogului politic bilateral.

„Sunt foarte fericit să văd că Franța și-a reafirmat solidaritatea și prietenia sa cu Republica Moldova, țară latină, europeană și francofonă. Am convenit să dăm un nou impuls relațiilor bilaterale, în special în domeniul economic și al investițiilor”, a declarat șeful Executivului de la Chișinău.

Totodată, Premierul a spus că țara noastră își dorește consolidarea cooperării cu Organizația Internațională a Francofoniei și a subliniat deschiderea Moldovei pentru  organizarea, la Chișinau, a unei conferințe dedicate popularizarii francofoniei.

În perioada 16-18 iunie, Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Franța, la invitația președintelui François Hollande. Este pentru prima dată când un Prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul șefului  de stat francez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *