Ucraina – ultima săptămână în cifre

1402407729-3945-tamojnya-doljanskiy-granitsa
Foto:PC: unian.net

Trei tancuri T-72 au trecut frontiera Ucrainei din partea Federației Ruse, 16 orfani ucraineni din regiunea Snejnoe au fost răpiți de către militanți și transportați în Rusia, 49 de soldați au decedat în urma unui atac terorist.

3 tancuri T-72 au trecut frontiera Ucrainei din partea Federației Ruse. Unul din tancuri s-a oprit în localitatea Snejnoe. Celelalte două s-au îndreptat spre ieșirea din oraș, însă în imediata apropiere a regiunii Snejnoe aceste tancuri au fost interceptate de trupele ucrainene, fiind distruse. SUA a confirmat invazia de tancuri în Ucraina și a condamnat acțiunile Federației Ruse.

5 polițiști de frontieră au decedat, iar alții șase au fost omorâți în timpul bombardamentului coloanei militare din Mariupol. Mașinilie militare transportau provizii de hrană și haine către punctele de frontieră. Teroriștii au declanșat un bombardament din mitraliere și lansatoare de grenade.

mineri au murit în urma căderii sub un baraj dintr-o mină privată din orașul Kirov, regiunea Donețk. Tragedia a avut loc pe data de 12 iunie, la 3:39, la o adâncime de 240 m, când s-a produs o explozie fără ardere ulterioară. În acest incident, poliția a deschis un dosar penal pentru „încălcarea normelor de securitate în timpul executării de lucru cu risc ridicat”.

11 procese au fost intentate la Curtea Europeană de Justiție (Luxemburg) de către foștii oficiali ucraineni din anturajul ex-președintelui Viktor Ianukovici, în scopul contestării deciziei Consiliului UE de a impune sancțiuni împotriva lor, sub forma unor interdicții de deplasare în UE și înghețarea activelor bancare.

16 orfani ucraineni din regiunea Snejnoe au fost răpiți de către militanții Republicii Populare autoproclamate din Donețk. Împreună cu orfanii se află acum doi educatori de origine ucraineană, într-o pensiune turistică din regiunea Rostov, Rusia. Partea rusă a asigurat că acești copii vor reveni în Ucraina în cel mai scurt timp.

49 de soldați (nouă piloți și 40 de parașutiști) au decedat în noaptea spre 14 iunie, în urma unui atac terorist în Luhansk. Avionul, împușcat dintr-un complex de rachete antiaeriene, transporta militari, mașini, echipamente și rezerve de hrană.

70% este volumul cu care au scăzut transportările de pasageri pe ruta Ucraina – Federația Rusă în ultimele trei luni. În noul program pentru anii 2014/2015 sunt alocate doar nouă trenuri cu deplasare spre Ucraina. Pentru anii 2013/2014 au fost rezervate 103 trenuri pentru aceeași rută, inclusiv 45 de trenuri spre Crimeea.

190 milioane de grivne ucrainene au fost arestate de către Serviciul Fiscal de Stat. Banii se aflau pe conturile companiei “NefteresursRegionTreyd”, care face parte din afacerile scandaloase ale lui Serghei Kurcenko, om de afaceri cu o reputație proastă din Ucraina.

575 milioane de grivne, economii rezultate în urma alegerilor prezidențiale din Ucraina desfășurate într-o singură rundă, va transmite noul Cabinet de Miniștri al Ucrainei spre finanțarea Forțelor Armate ale Ucrainei și a Gărzii Naționale.

20 de miliarde de grivne va constitui bugetul anual al Ministerului Apărării din Ucraina pentru anul 2014. 15,5 miliarde de grivne deja au fost rambursate pentru necesitățile Ministerului Apărării, iar alte 4,7 miliarde de grivne urmează să fie alocate din fondurile de rezervă ale statului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *