Un scoțian a fost decorat de Regina Elisabeta pentru munca sa în Moldova

1002198_357333351065064_1225479753_n
Foto:John McKellar, PC: facebook/ John McKellar

John McKellar, care timp de trei ani a fost managerul de țară în „Hospice Angelus Moldova” a fost decorat de Regina Marii Britaniei cu Medalia Imperială Britanică.

John McKellar a primit Medalia Imperiul Britanic (British Empire Medal), care se acordă pentru merite civile sau militare emerite care sunt demne de a fi apreciate de Regină. Ambasada Marii Britaniei în Moldova l-a felicitat pe John și i-a mulțumit pentru lucrul caritabil care l-a efectuat timp de trei ani.

 

PC: Facebook/ John McKellar
PC: Facebook/ John McKellar

John organiza, timp de trei ani, evenimente pentru colectarea fondurilor pentru fundația filantropică „Hospice Angelus Moldova”, care are menirea de a oferi servicii de îngrijire și suport pacienților incurabili. În timpul activității sale, veniturile au crescut considerabil, atât și diversitatea evenimentelor, care variază de la jocuri intelectuale de tipul Quiz la baluri de caritate și competiții de tenis și fotbal. Acum John are un ONG în București, “Bridging The Gap”, care va face legătura dintre ONG-urile mici, care nu au prea multă experiență de strângere de fonduri sau management, cu întreprinderile mici și mijlocii.

 

PC: Facebook/John McKellar
PC: Facebook/John McKellar

„Când am ajuns pentru prima oară aici, în octombrie 2010, oamenii de cele mai multe ori îmi spuneau că „asta nu se poate face în Republica Moldova”, ori de câte ori sugeram o idee nouă. Lecția pe care am învățat-o într-adevăr a fost să ascult ce au de spus cei care ne susțin. Ne-am dat seama foarte repede că organizarea unei activități de strângere de fonduri, doar pentru că noi ne-am gândit că va fi o idee bună, nu este tocmai calea corectă. Am început să discutăm cu voluntarii, suporterii noștri și i-am întrebat: „Ce v-ați dori să facem?” Și am ascultat. De atunci, cerem feedback de la un grup anumit de suporteri după fiecare eveniment, pentru a afla ceea ce le-a plăcut sau mai puțin le-a fost interesant, ca să ținem cont de aceste detalii la evenimentele care urmează”, a spus John într-un interviu acordat pentru #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *