(video) Un tânăr a furat un automobil și s-a luat la întrecere cu poliția

bezymyannyy_3
Foto:PC: Inspectoratul General de Poliție

Un tânăr de 22 de ani a furat un automobil în sectorul Rîșcani al capitalei și a încercat să iasă cu el în afara Chișinăului. În tentativa de a scăpa de oamenii legii, acesta a pornit o cursă de aproximativ 25 km, cu viteze de până la 170 km/h.

Pe 11 iunie curent, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au contracarat un caz de răpire auto. Urmărirea infractorului a început pe străzile capitalei și a luat sfârșit în apropiere de or. Hîncești.

Astfel, în jurul orei 08:00 a zilei de 11 iunie, Dispeceratul Brigăzii de patrulare din mun. Chişinău a fost sesizat cu privire la sustragerea de către o persoană necunoscută a unui automobilului de model “Volkswagen Touareg”. Mijlocul de transport a fost sustras de la o parcarea cu plată din sectorul Rîșcani al capitalei.

Ulterior, în jurul orei 08:35, la intersecţia şos. Hînceşti cu str. Spicului din capitală un echipaj de patrulare al INP a observat automobilul respectiv. Polițiștii au somat conducătorul mijlocului de transport să tragă pe dreapta, însă acesta nu s-a conformat cerinţelor angajaţilor poliţiei și a continuat deplasarea pe traseul R-33 Chișinău – Hîncești.

Suspectul conducea mașina cu viteză excesivă, aproximativ 170 km/h și efectua manevre extrem de periculoase, punând în pericol viața sa, cât și a altor participanți la traficul rutier. În acest context, polițiștii au luat decizia de a bloca traseul și reține infractorul.

Operațiunea de reținere a avut loc în apropiere de or. Hîncești, unde circulația transportului a fost sistată de către polițiști și tehnică specială.

De menționat, că șoferul din “Volkswagen Touareg” avea în calitate de pasageră o doamnă, care a urcat în automobil la ieșire din capitală, deoarece se grăbea să ajungă la Hîncești, profitând de transport de ocazie. După finalizarea “cursei”, doamna de 36 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliția a stabilit că tânărul de 22 de ani a obținut prin abuz de încredere cheile mașinii de la paznicul parcării.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă. Suspectul riscă de la 8 până la 15 ani de detenție. Cazul este cercetat de către IP Rîșcani din municipiul Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *